• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Αέρας ανανέωσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην πορεία προς την αυτοδυναμία, υποψήφιος και στην Α Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ανανεωμένα κατά το ήμισυ είναι τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, που επεξεργάστηκε επί μήνες η «τριανδρία» Μπρατάκου-Μαρινάκη- Νέζη και ενέκρινε ο Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός, με ονόματα πολιτών που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τη συμμετοχή τους σε εθνικές εκλογές, γυναίκες σε ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που ορίζει ο νόμος και το μέσο όρο ηλικίας του συνόλου των υποψηφίων να πέφτει στα 44 έτη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από τη Δυτική Αθήνα και τον Έβρο, επέλεξε να κατέλθει υποψήφιος και στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τη μια κενή θέση που υπάρχει στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

    Αν και δεν ανακοινώθηκε επισήμως, ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι τελικώς υποψήφιος στις Σέρρες, ενώ, όλα δείχνουν πως και ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια, μετά και το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

    Από τους σημερινούς εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, για πρώτη φορά υποψήφιοι θα είναι: ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, στην Α΄ Αθήνας, ο κ. Στέλιος Πέτσας και η κα. Σοφία Ζαχαράκη, στην Ανατολική Αττική, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, η Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α΄ Πειραιώς και ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στη Μαγνησία. Ενώ, υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα Αθηνών θα είναι και ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Και στην Ηλεία ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Στα νέα πρόσωπα αξιοσημείωτες, μεταξύ άλλων, είναι οι υποψηφιότητες πολλών νέων γυναικών, όπως οι κυρίες: Εβίτα Βαρελά, Άννα Ροκοφύλλλου, Καλλιόπη Δαμιανού, Φαίδρα Τσαλαχούρη, Σακίμπ Μαριάμ στην Α΄ Αθηνών, Άρια Αγάτσα, Μαριάνθη Μήκα, Φωτεινή Βρύνα στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, Παταπία Καπράλου, Μαρία Ζιάγκα, στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα και Ρούλα Κουσκουρή, στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, Βάσω Κόλλια, στην Αν. Αττική, Μαρία Ελένη Γυφτέα, στη Μεσσηνία, Θεονύμφη Πσπαλάκη και Γωγώ Μηλάκη στο Ηράκλειο Κρήτης, Μαρκέλα Τσάπη στη Χίο, Άρτεμις Νικηφόρου, στο Ρέθυμνο, Αικατερίνη Καραμήτσου- Γιαννέλου, στον Έβρο, Παρασκευή Φτακλάκη στα Δωδεκάνησα, Αφροδίτη Νέστορα στην Α΄ Θεσσαλονίκης και βεβαίως οι Σέβη Βολουδάκη, χήρα του αδικοχαμένου Μανούσου Βολουδάκη και Χαρίκλεια Ντερμανάκη στα Χανιά.

    Πίσω από τις περισσότερες γυναικείες υποψηφιότητες, οι οποίες επιβεβαίωσαν πλήρως προηγούμενα ρεπορτάζ του mononews, «κρύβονται» αξιοσημείωτες ανθρώπινες ιστορίες στις οποίες θα επανέλθουμε.

    Εντύπωση προκαλεί και η κάθοδος του κ. Δημήτρη Βενιέρη, στην Α Θεσσαλονίκης, καθώς είναι αδελφός του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου. Ενώ, στην Αρκαδία επιβεβαιώθηκε η υποψηφιότητα του Σταύρου Σπυρόπουλου, γιού του ιστορικού στελέχους και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου.

    Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας υποψήφιος θα είναι και ο πρώην βουλευτής με το «Ποτάμι» κ. Γρηγόρης Ψαριανός, όπως και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαϊδης.

    Αξιοσημείωτες είναι και οι υποψηφιότητες των: Χρήστου Δαγρέ, στην Α. Αθηνών, κωφός, διευθυντής και εκπαιδευτής της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και ενεργός στη διεκδίκηση δικαιωμάτων ΑμεΑ και Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, στη Β΄ Πειραιά, ο οποίος εάν εκλεγεί θα είναι ο πρώτος Αφροέλληνας βουλευτής.

    Εκτός ψηφοδελτίων, αν και ως εν ενεργεία βουλευτές αυτοδικαίως θα μπορούσαν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα, μένουν, με δική τους απόφαση, οι: Κώστας Καραμανλής, στην Α Θεσσαλονίκης (μετά την προσωπική απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού να τερματίσει την κοινοβουλευτική του παρουσία), Κώστας Τζαβάρας, στην Ηλεία ( ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα ούτως ή άλλως εξέφραζε δημοσίως διαφορετικές απόψεις), Γιώργος Βαγιωνάς, στη Χαλκιδική, Χριστόφορος Βουτσικάκης, στον Πειραιά, καθώς και η κα. Γεωργία Μαρτίνου, στην Ανατολική Αττική.

    Εκτός μένει και η κα. Μαρία Σπυράκη, η οποία δεν θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με την συμπλήρωση του οποίου ασχολείται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το Πάσχα, με το ζητούμενο κι εδώ, να είναι η ισχυρή γυναικεία παρουσία σε εκλόγιμες θέσεις.

    Διαβάστε επίσης

    ΝΔ: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

    Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προχωράει τολμηρά μπροστά



    ΣΧΟΛΙΑ