• Πολιτική

    Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ήθελε να κάνει το Ελληνικό τεράστιο… λαχανόκηπο»

    • Έφη Καραγεώργου
    mitsotakis μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    «Δεν υπάρχει περίπτωση ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη ΓΣ του ΣΕΤΕ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην προεκλογική παροχολογία της κυβέρνησης Τσίπρα, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει τη μείωση του αφορολόγητου.

    Αναφερόμενος, ωστόσο, στην κατάργηση των αντιμέτρων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν τα ψηφίσει ο Σύριζα πρόκειται για ταξική πολιτική. Δημιουργεί υπερπλεονάσματα για να μοιράζει επιδόματα. Αυτό σκοτώνει την ανάπτυξη και η χώρα χρειάζεται όχι 2% αλλά 3% με 4% ανάπτυξη για να αναπνεύσει η οικονομία».

    Πρωτοφανής η κατάσταση στη Βουλή

    Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη Βουλή πρωτοφανή.

    «Αυτήν τη στιγμή, ενώ έρχονται εκλογές, η Βουλή μένει ανοικτή και επιχειρείται όργιο τακτοποιήσεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας με έμφαση: «Δεν συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι».

    Αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «διαπίστωσε με καθυστέρηση την ολιγωρία σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα». Και τόνισε: «Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω στην ατζέντα μας».

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην πρώτη αντίδραση των αγορών στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, λέγοντας: «Οι αγορές είδαν τη νίκη της ΝΔ εξαιρετικά θετικά». Δεσμεύθηκε δε ότι αν έρθει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης, με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ.

    Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα είναι η αυτοδυναμία, διευκρινίζοντας, όμως, ότι ακόμη και στην περίπτωση αυτή, της αυτοδυναμίας δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει συμπράξεις και συνεργασίες και με άλλους χώρους.

    «Θα αναζητήσουμε στελέχη και εκτός ΝΔ», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης τόσο στη φορολογία όσο και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, δηλώνοντας υπέρμαχος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ τάχθηκε και υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού και μάλιστα διαχρονικά.

    Όπως είπε, ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να αυξάνεται προοδευτικά κάθε χρόνο. Το ιδανικό θα ήταν, μάλιστα, όπως είπε, η αύξηση του κατώτατου μισθού να είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ΑΕΠ, κάτι που όμως δεν μπορεί να γίνει ακόμη.

    «Θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας και δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε.

    Αντίθετα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «θα δώσουμε φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε κι αυτές, με τη σειρά τους, να δίνουν μπόνους, μετοχές, ασφαλιστήρια συμβόλαια και άλλες παροχές στους εργαζομένους τους».

    «Λειψή» η μείωση του ΦΠΑ

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες φορολογικές αλλαγές, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «λειψή» τη μείωση του ΦΠΑ και τόνισε ότι «η μείωση της φορολογίας βελτιώνει τη φορολογική συμμόρφωση».

    «Η Ελλάδα πρέπει να έχει το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο για τον Τουρισμό στον κόσμο»

    Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο θα πάει στο 11%, ενώ είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Τουριστικών Σπουδών στον κόσμο.

    «Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να είναι άντρο μπαχαλάκηδων»

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στα Εξάρχεια, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «καμία συνοικία δεν είναι πάνω από τον νόμο» και ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα.

    «Δεν μπορεί το κτήριο του Πολυτεχνείου, το Πολυτεχνείο να είναι άντρο μπαχαλάκηδων, κατασκευαστών μολότοφ και εμπόρων ναρκωτικών», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «την επόμενη μέρα το άσυλο θα καταργηθεί. Πρόκειται για δημόσιο κτήριο».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει το Ελληνικό τεράστιο… λαχανόκηπο»

    Αναφερόμενος στην πορεία των επενδύσεων και, συγκεκριμένα, στην περίπτωση του Ελληνικού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επένδυση στο Ελληνικό μπλοκάρεται λόγω ιδεοληψιών, όπως και άλλες ανάλογες επενδύσεις.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετατρέψει το Ελληνικό σε τεράστιο λαχανόκηπο, είπε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ