• Οικονομία

    Ανελέητο «σφυροκόπημα» ΣΥΡΙΖΑ στη μεσαία τάξη: Παίρνουν πίσω τα αντίμετρα ελάφρυνσης

    • NewsRoom


    Μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε ποτέ την πρόθεση αλλά και τη διάθεση να στηρίζει τη μεσαία τάξη, αν και όπως υποστηρίζουν μέλη της κυβέρνησης αυτός ήταν ο λόγος της τιμωρίας του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, αποτελεί το γεγονός ότι φέρνουν την Παρασκευή τροπολογία για την ακύρωση του μείωσης του αφορολόγητου (που ψήφισε η ίδια), αλλά και παράλληλη κατάργηση των αποκαλούμενων αντίμετρων που είχαν στόχο την ελάφρυνση της μεσαίας τάξης.

    Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα την κυβέρνησης στην πολύπαθη μεσαία τάξη, την οποία υπερφορολόγησε τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθούν τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα, αναιρώντας τις υποσχέσεις μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές, ότι θα την βάλει στο από εδώ και πέρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της.

    Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι μαζί με τις διατάξεις για το αφορολόγητο, θα καταργηθούν και τα περιβόητα αντίμετρα, δηλαδή οι φορολογικές ελαφρύνσεις που στόχευαν κυρίως στη μεσαία τάξη και αυτό διότι αν διατηρούνταν, τότε θα άνοιγε και νέα «τρύπα» στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 2 δισ. ευρώ!

    Τα αντίμετρα περιλάμβαναν:

    • Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ και μειώσεις για υψηλότερα εισοδήματα.
    • Μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από 22% σε 20%
    • Μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 70 ευρώ
    • Μείωση στο 26% του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ