Πολιτική

Κύμα συμπαράστασης: Πλημμύρισαν τα social media με ευχές στην Ντόρα Μπακογιάννη

  • NewsRoom

Ντόρα Μπακογιάννη


Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, γεγονός που αποκάλυψε η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook. Σχεδόν αμέσως τα social media κατακλύσθηκαν από ευχές για γρήγορη ανάρρωση και μηνύματα συμπαράστασης στην βουλευτή Χανίων εν όψει του δύσκολου αγώνα που θα δώσει.

Στην ανάρτησή της στο Facebook η κ. Μπακογιάννη έγραψε: «Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. ​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.

Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. ​Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​

Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. ​Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​ Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​

Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον. ​ΝΜ».

Η κ. Μπακογιάννη, υλοποιώντας ότι θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά και δεν θα διαφοροποιήσει την καθημερινότητά της, έκανε και την πρώτη εμφάνισή της μετά την ανακοίνωση ότι διεγνώσθη με καρκίνο. Έδωσε το παρόν σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση που ανήρτησε στο προφίλ του στο YouTube ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης.

«Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όσους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Να τους πει ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων» συμπλήρωσε, θέλοντας να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο για τη συμπαράστασή του.

Κύμα συμπαράστασης

Συγκίνηση και ευχές από οικογένεια, φίλους και συναδέλφους της πολιτικούς στα μηνύματα που έστειλα στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας για Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια

Ντόρα Μπακογιάννη: Διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα – Τι έγραψε η ίδια στο FacebookΣΧΟΛΙΑ