Πολιτική

Κικίλιας: Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να διευκολύνει τη ζωή του πολίτη

  • NewsRoom

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Φωτογραφία Αρχείου)


Επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Προσερχόμενος στην κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Παναγιώτη Πρεζεράκο και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος και, το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στόχος της σημερινής επίσκεψης του υπουργού είναι η καταγραφή της υφιστάμενης οικονομικής και οργανωτικής κατάστασης στον ΕΟΠΥΥ, με βασικό μέλημα την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2019, οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού, αλλά και η λήψη όλων των διαρθρωτικών μέτρων, που θα επιτρέψουν στον ΕΟΠΥΥ να καταστεί βιώσιμος και να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον Έλληνα πολίτη.


ΣΧΟΛΙΑ