• Πολιτική

    Κικίλιας για 9 απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα: «Αλητήριοι θέτουν σε κίνδυνο ζωές – Εγκληματείτε, δεν θα γλιτώσετε»

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

    Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας


    «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στους εμπρηστές.

    Αυστηρό μήνυμα από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλιας για τις απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα.

    Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για εννέα απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα.

    «Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

    Αναλυτικά:

    «Οι εθελοντές μας και όλη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστιες μάχες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη την επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων.

    Κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές.

    Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού: 8 .13. Περιοχή Αυλώνας Πρώτη προσπάθεια, 8.57, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9 .47, Περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10 .51. Βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια 12 .02 Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

    Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό» τόνισε σε οργισμένο τόνο, ενώ είπε πως αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά.

    Κικίλιας: Το χειρότερο καλοκαίρι από τη στιγμή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα

    Κικίλιας: Έκτακτα μέτρα στις περιοχές ακραίου κινδύνου για πυρκαγιά – 53 δασικές πυρκαγιές από τα μεσάνυχτα

    Νέα φωτιά στον Αυλώνα: Απειλεί την Πάρνηθα από τα βόρεια – Δύο προσαγωγές για εμπρησμό (συνεχής ενημέρωση)



    ΣΧΟΛΙΑ