• Top Stories

    Κι όμως οι ΑΝΕΛ επιμένουν: Δεν θα εφαρμόσουμε τον ΦΠΑ στα νησιά

    • NewsRoom


    Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου για τον ΦΠΑ στα νησιά που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης, άλλο ένα προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος των ΑΝΕΛ, η κ. Χρυσοβελώνη, ήρθε σήμερα να δηλώσει το απίστευτο: ό,τι ο εν λόγω νόμος του κράτους δεν θα εφαρμοστεί.

    Από τη Σύρο όπου βρέθηκε την Τρίτη, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά «εγκληματική και αντισυνταγματική, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε την παραίτησή του.

    Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, «πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική». «Είναι μία απόφαση», είπε, «για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή» ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως «Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μη θιχτούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας.

    »Δυστυχώς στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι και στην παραίτηση από υπουργός, όμως δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση».

    Συμπάθεια της Χρυσοβελώνη ο Καμμένος

    xrisoveloni

    Μία μέρα αργότερα, η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Χρυσοβελώνη ήρθε να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» για το θέμα, λέγοντας  μεταξύ άλλων πως «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην πορεία και αυτά τα μέτρα τα οποία είναι δύσκολα, όπως εν προκειμένου ο ΦΠΑ στα νησιά, να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε»!

    Ειδικά, είπε πως «είναι γεγονός ότι για τον κ. Καμμένο είναι κάτι το πάρα πολύ δύσκολο. Βεβαίως το ψήφισε, διότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι, το υπόλοιπο της δήλώσης του λέει ότι, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην πορεία και αυτά τα μέτρα τα οποία είναι δύσκολα, όπως είναι εν προκειμένου ο ΦΠΑ στα νησιά, να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε ή σε κάθε περίπτωση αυτά τα μέτρα, σταδιακά, να αρχίσουνε να απαλύνονται», ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στο mega, για τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

    «Η δήλωσή του είναι αυτή που είναι», συμπλήρωσε η κ.Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε: «Απλώς, για να μπορέσει κανείς να καταλάβει το τι εννοούσε, θα πρέπει να διαβάσει το σύνολο της συγκεκριμένης δήλωσης.

    Ανταγωνισμός στις κωλοτούμπες

    kammenostsipras

    Ο κ. Καμμένος, λοιπόν, ενώ πρώτα υπέγραψε και ψήφισε τον ΦΠΑ 24% μαζί και με την υπόλοιπη κυβέρνηση μετά χαρακτήρισε «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση του. Και κάπου εδώ το προφανές είναι να σκεφτεί για μια ακόμη φορά τι έκανε (πρώτα) και τι είπε (έπειτα) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας!

    Που καταλήγουμε; Σε μία ακόμα κωλοτούμπα αυτής των συγκυβερνώντων.

    Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε η προκλητική για την νοημοσύνη των πολιτών δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου με την οποία προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από μια ακόμη υπαναχώρησή του στις επανειλημμένες υποσχέσεις του ότι θα αντιστεκόταν στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που ίσχυε επί δεκαετίες ήταν εκ των πραγμάτων θυελλώδεις.

    Ο αμετροεπής, όπως αποδεικνύεται, αφού έχει τη δική του ψήφο και υπογραφή, ισχυρισμός που διατύπωσε ότι είναι «εγκληματική και αντισυνταγματική» η διάταξη νόμου με την οποία αυξήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές στις νησιωτικές περιοχές, εκτός από τους καγχασμούς και τις ειρωνείες που προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποχρέωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητήσουν την άμεση παραίτησή του.

    Κάτι, ωστόσο, που δεν φαίνεται διόλου πιθανό, αφού ούτε ο ίδιος ο συγκυβερνήτης πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδειξε να ευαισθητοποιείται ούτε, πολύ περισσότερο, το Μέγαρο Μαξίμου φάνηκε να κάνει κάτι παραπάνω από το εκφράζει… σιωπηλή αμηχανία.

    Παραίτηση ζητεί η αντιπολίτευση

    Οι ισχυρισμοί του κ. Καμμένου δεν έμειναν ασχολίαστοι από την αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν “έγκλημα”. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά». Και ζήτησε την παραίτησή του, συμπληρώνοντας: «Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».

    «Ειρωνεύονται και εγκληματούν κατά των νησιωτών και μάλιστα με αντισυνταγματικούς νόμους, επισήμανε από την πλευρά του γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Βασίλης Κεγκέρογλου. «Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους. Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», ανέφερε.

    Την προσκόλληση του κ. Καμμένου στον υπουργικό θώκο, επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος», δήλωσε. «Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη.

    Προφανώς το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα ρε γαμώτο”».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/agis-veroutis-pos-mpori-na-lithi-provlima-sto-mega-channel/48036

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-megali-ischiropiisi-tou-nikou-koumetti-tis-coca-cola-ke-i-rosia-stin-ellada/48013



    ΣΧΟΛΙΑ