• Πολιτική

    Καιρίδης: Έλεγχος των διαδρόμων διακίνησης παράτυπων μεταναστών κοντά στην ακτογραμμή της Λιβύης

    Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης

    Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης


    Τη σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης για την καλύτερη δυνατή συνεργασία τόσο με την FRONTEX όσο και με την DG Home, σε πνεύμα ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης για την αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος της παράτυπης μετανάστευσης και των παράνομων δικτύων των διακινητών υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX κ. Χανς Λέιτενς, και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της DG Home της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Διαχείρισης Μετανάστευσης κ. Μπεάτε Γκμίντερ.

    Ο υπουργός ανέπτυξε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, πέρα από την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής.

    Οι προτεραιότητες αυτές έχουν να κάνουν με τις νόμιμες οδούς μετανάστευσης με κανόνες, την ενίσχυση των προγραμμάτων ένταξης αλλά και τη διερεύνηση της συνεργασίας με όμορες χώρες, όπως η Τουρκία, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

    Επίσης, ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι με βάση τα ως τώρα δεδομένα καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη να αναπτύξει η Ε.Ε. έναν μηχανισμό ο οποίος θα υποβοηθήσει τη Λιβύη στον καλύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο των παράνομων δικτύων των εγκληματιών διακινητών.

    Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «υποστηρίζουμε την έναρξη μιας επιχείρησης τύπου “Sophia-plus”, στόχος της οποίας πρέπει να είναι ο έλεγχος των διαδρόμων διακίνησης παράτυπων μεταναστών όσο πιο κοντά στην ακτογραμμή της Λιβύης γίνεται».

    Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, καθώς και οι Αριστείδης Ψαρράς, Επικεφαλής του Ελληνικού Τμήματος Μετανάστευσης της DG Home και Γρηγόρης Αποστόλου, εκπρόσωπος της FRONTEX στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

    Συνάντηση της Europol και του Λιμενικού Σώματος

    Πολιτική Προστασία: Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για τις δασικές πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ