• Ναυτιλία

    Συνάντηση της Europol και του Λιμενικού Σώματος

    Η executive director της Europol, Catherine de Bolle

    Η executive director της Europol, Catherine de Bolle


    Στο πλαίσιο συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με την Europol στον τομέα της πρόληψης και της καταπολέμησης όλων των μορφών του σοβαρού διεθνούς και οργανωμένου εγκλήματος και κατ΄ εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), πραγματοποιήθηκε την 13η Ιουλίου τρέχοντος έτους, συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταξύ του Επικεφαλής του European Migrant Smuggling Center / Jot Mare Team Marius Roman, του Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναυάρχου Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά, καθώς επίσης και στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας που είχαν η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, η Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) και η EUROPOL (Mobile Office), μετά την σύλληψη εννέα (09) διακινητών ως υπεύθυνους μεταξύ των άλλων για την πρόκληση του ναυαγίου που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου την 14-06-2023. Επιπρόσθετα συζητήθηκε η πορεία των περαιτέρω ερευνών που διεξάγονται από τις ανωτέρω Υπηρεσίες με σκοπό την εξάρθρωση των διεθνών εγκληματικών δικτύων διακίνησης, μεταναστών του εν θέματι περιστατικού, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε Τρίτες χώρες.

    Ειδικότερα συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με την Europol και ο προσδιορισμός των περαιτέρω δράσεων , με στόχο τη διερεύνηση της εμπλοκής έτερων ατόμων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος διακίνησης των μεταναστών του περιστατικού που έλαβε χώρα στην Πύλο καθώς και έτερων υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών.

    Διαβάστε επίσης:

    Πυροσβεστική: Η πορεία των πυρκαγιών σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία – Μια προσαγωγή για τη φωτιά στον Κουβαρα

    ΔΕΠΑ Υποδομών: Ανακοίνωσε την ανάπτυξη του δικτύου αερίου στην Πάτρα

    Ελένη Βρεττού: Η Attica Bank διεκδικεί τον ρόλο που της αναλογεί



    ΣΧΟΛΙΑ