Πολιτική

Κεραμέως: Έρχονται επιπλέον προσλήψεις 3.770 μόνιμων εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως


Ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός και η κατανομή των κενών οργανικών θέσεων για την προσεχή, νέα πρόσκληση για μόνιμους διορισμούς, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση.

“Σε συνέχεια των περίπου 24.700 μόνιμων διορισμών, των πρώτων που πραγματοποιήθηκαν μετά από 12 χρόνια στην εκπαίδευση, συνεχίζουμε την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας με 3.770 περαιτέρω μόνιμους διορισμούς”, δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συμπλήρωσε, ότι στόχος είναι “η βέλτιστη στελέχωση των σχολείων μας, οι πιο σταθεροί δεσμοί των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης και ανέλιξης των εκπαιδευτικών μας, η καλύτερη οργάνωση της σχολικής μονάδας”. “Και οι αναπληρωτές να επιτελούν πράγματι έργο αναπλήρωσης και όχι μόνιμο εκπαιδευτικό έργο”, κατέληξε.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας και που, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανακοινώνεται ο αριθμός κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, καθώς και περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς και καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές διορισμού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της, καθώς και την ακριβή προθεσμία εντός της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για διορισμό οι ενδιαφερόμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Εκτός σχεδίου δόμηση: Καμπανάκι από συμβολαιογράφους, δικηγόρους, μηχανικούς και ιδιοκτήτες μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ελληνικό: Η κοινοπραξία Bouygues Batiment International και Intrakat αναλαμβάνει την ανέγερση του Riviera TowerΣΧΟΛΙΑ