Πολιτική

Κεραμέως: Αγωγή κατά της νέας απεργίας των εκπαιδευτικών στις 11 Οκτωβρίου

  • NewsRoom
Κεραμέως: Αυξημένα κρούσματα σε σχολεία περιοχών με χαμηλό εμβολιασμό

Νίκη Κεραμέως- υπουργός Παιδείας


Αγωγή, με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία-αποχή που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί για την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η αγωγή, λόγω κατεπείγοντος, εκδικάζεται σήμερα.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στην αξιολόγηση με 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Tην ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 πμ στα Προπύλαια, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η ανακοίνωση Κεραμέως

Από το υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη.

Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης. Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».

Διαβάστε ακόμη:

Μετωπική Κεραμέως – εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας: Κυρώθηκε με 191 ψήφους – Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25ΣΧΟΛΙΑ