• Πολιτική

    Κατακραυγή από τον πολιτικό κόσμο – ΝΔ: Η κυβέρνηση-κουρελού έδειξε το πιο σκοτεινό της πρόσωπο

    • NewsRoom

    Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, έξω από το κτίριο της Βουλής στο Σύνταγμα, Αθήνα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Η συμφωνία κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Την κατακραυγή του πολιτικού κόσμου προκάλεσαν τα σημερινά έκτροπα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τα οποία σημειώθηκε εκτεταμένη χρήση χημικών με πολίτες να λιποθυμούν και άλλους να μεταφέρονται σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

    Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

    «Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο.

    Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν».

    Την ίδια ώρα και αιρετοί καταδίκασαν τα επεισόδια, με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ να προαναγγέλλει την κατάθεση μήνυσης για την εκτεταμένη χρήση χημικών που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ακραία στοιχεία και Χρυσή Αυγή «είδε» πίσω από τα επεισόδια στο συλλαλητήριο το Μαξίμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος: Πληροφορίες για μαχαιρώματα – Μεταφέρουν στο «Μεγάλη Βρεταννία» παιδιά λόγω χημικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άγαρμπη προβοκάτσια στο Σύνταγμα: Κουκουλοφόροι προκαλούν επεισόδια και τα ΜΑΤ διαλύουν με χημικά το Συλλαλητήριο



    ΣΧΟΛΙΑ