• Πολιτική

    Καταδικάστηκε γυμνασιάρχης για σεξουαλική παρενόχληση σε μαθήτρια

    • NewsRoom
    Ρόδος-παρενοχληση-ασελγεια-κοριτσακι


    Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας 57χρονος γυμνασιάρχης, που κρίθηκε ένοχος για προσβολή της αιδούς ανήλικης μαθήτριάς του, κατ’ εξακολούθηση.

    Όπως αναφέρει η «Δημοκρατική», ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε και απολογήθηκε αρχικώς για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια. Από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που διενεργήθηκε αλλά και από την μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, δεν προέκυψε ωστόσο η τέλεση της συγκεκριμένης πράξης.

    Η σχετική καταγγελία της μαθήτριας ανέφερε πως στο τέλος του 2012 άρχισε να την αποκαλεί «μωρό μου», ότι έκανε χυδαία κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, ότι την φίλησε στο ντεκολτέ της και ότι την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας το στήθος της.

    Τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν και για τα οποία κατηγορήθηκε: Περί τα τέλη του έτους 2012, όταν η ανήλικη μαθήτριά του εισήλθε στο γραφείο του και ζήτησε ένα αναλγητικό χάπι, κατά τη συζήτηση που είχαν, τη ρώτησε αν φορούσε κόκκινο στηθόδεσμο, καθώς και τι χρώμα εσώρουχο φορούσε. Λίγες ημέρες αργότερα η ανήλικη εισήλθε στο γραφείο του για να ζητήσει το κλειδί της τουαλέτας και, αυτός αφού την παρότρυνε να τον πλησιάσει για να της πει «κάτι» κι εκείνη τον πλησίασε, τη φίλησε ψηλά πάνω από το δεξί στήθος, σε γυμνό σημείο του σώματός της. Σε μη προσδιορισμένη επακριβώς ημερομηνία, αλλά πάντως εντός του Ιανουαρίου του 2013, όταν ο κατηγορούμενος εισήλθε στο γραφείο του, όπου βρισκόταν ήδη η ως άνω ανήλικη, προκειμένου να πάρει το κλειδί της τουαλέτας, την πλησίασε τόσο, ώστε κόλλησε το σώμα του πίσω από το δικό της και την αγκάλιασε, τοποθετώντας τα χέρια του στο στήθος της.

    Σε μη προσδιορισθείσα επακριβώς ημερομηνία, αλλά πάντως εντός του Μαρτίου του έτους 2013, ο κατηγορούμενος πλησίασε την μαθήτρια, που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου με συμμαθήτριά της, όταν δε η τελευταία απομακρύνθηκε για λίγο, προκειμένου να μιλήσει στο κινητό της, και ο κατηγορούμενος έμεινε μόνος του με την ανήλικη, πίεσε τα χέρια του στο στήθος της και τη θώπευσε. Όλα τα παραπάνω περιστατικά συνοδεύονταν και με λεκτικές παρενοχλήσεις, αφού ταυτόχρονα αποκαλούσε την ανήλικη «αγάπη μου» και «μωρό μου».

    Επιπλέον κατηγορήθηκε αλλά αθωώθηκε χθες από το δικαστήριο ότι το μήνα Δεκέμβριο του 2012 προσέβαλε την αιδώ άλλης ανήλικης μαθήτριας και συγκεκριμένα, ενώ βρίσκονταν εντός λεωφορείου σε σχολική εκδρομή με προορισμό το Ναύπλιο, ο κατηγορούμενος κάθισε δίπλα στην ανήλικη και συζητώντας μαζί της, τη θώπευσε στο πόδι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Νάξο (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Unicef για την απόφαση – σοκ για την Ελλάδα διακοπής συνεργασίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από 8 έως 12 μήνες οι διαδικασίες για την υιοθεσία



    ΣΧΟΛΙΑ