ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα αύξηση των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το δημόσιο κατέγραψε τον Νοέμβριο η ΑΑΔΕ. Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 857 εκατομμύρια ευρώ, των οποίων τα 801,2 εκατομμύρια αφορούν οφειλές από φορολογικά έσοδα.
Ειδικότερα, οι νέες οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά €180,2 εκατ. οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά €169,8 εκατ. οι οφειλές από ΦΠΑ κατά €282,8 εκατ. και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά €47,2 εκατ.
Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο το 2017, τα συνολικά νέα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά €1.188,8 εκατ. εκ των οποίων τα €1.138,5 εκατ. οφείλονταν στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.
Την ίδια ώρα, οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν στα 95,780 από 95,988 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2018 εισπράχθηκαν 2,73 δισ. ευρώ από παλιό ληξιπρόθεσμο χρέος.
Έτσι, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων στην εφορία εκτινάχθηκαν τον Νοέμβριο στα 104,083 δισ. ευρώ έναντι 103,368 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο , σημειώνοντας αύξηση 715 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Tι βλέπουν οι θεμικοί και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΑΔΜΗΕ
- Από την μάντρα της Κοκκινιάς, ξεκινάει η ΕΛΑΣ – Το δίλημμα, οι νοικοκύρηδες και η πρώτη κάλπη
- Christie’s Magnificent Jewels: Πώς ένα μπλε διαμάντι 5 καρατίων αξίζει όσο ένα 31 καρατίων;
- Το τετ α τετ με τον ΚΜ, τι ήθελε ο Χαφτάρ στην Αθήνα, το know how της Νίκης, το μυστικό όπλο της Κάρυ και η ψύχρα Τσίπρα – Κουτσούμπα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.