• Πολιτική

    Κασσελάκης: Ντροπή για την απόφαση για το Μάτι – Δεν έχω ανάγκη επικοινωνιολόγο

    • NewsRoom
    Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή Super Κατερίνα στον ALPHA

    Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή Super Κατερίνα στον ALPHA


    Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης στον Alpha και στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μεταξύ άλλων στην απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι, στην περιοδεία του στα νησιά και όσα του προσάπτουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

    «Αισθάνομαι ντροπή από την έκβαση της υπόθεσης της τραγωδίας στο Μάτι, αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη», ανέφερε αρχικά ο κ. Κασσελάκης αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για τους εμπλεκόμενους στην τραγωδία στο Μάτι.

    Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη ότι η απόφαση ελήφθη με βάση τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, το άρθρο βάσει του οποίου αθωώθηκαν ισχύει από το 1950» και πρόσθεσε πως για μένα δεν είναι ζήτημα συμψηφισμού με τα Τέμπη.

    Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «σε πολιτικό επίπεδο αισθάνομαι ντροπή» για αυτό το αποτέλεσμα, την έκβαση αυτής της υπόθεσης, συμπληρώνοντας πως «λυπάμαι πολύ για τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν είναι Δικαιοσύνη αυτό κατά τη γνώμη μου», αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στην περίπτωση της Ρένας Δούρου.

    Όσον αφορά τη συνεργασία της ομάδας επικοινωνίας της Κουμουνδούρου με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι δεν σχολιάζει τα του οίκου του.

    «Δεν σχολιάζω θέματα συνεργατών εντός του κόμματος, είτε είναι πρώην πολιτικά στελέχη είτε είναι επαγγελματίες Δεν σχολιάζω είτε πρόκειται για συμβούλους, για εργαζομένους της Κουμουνδούρου, όπως θες πες του», είπε συγκεκριμένα, ενώ συμπλήρωσε: «τα πιστεύω μου είναι ξεκάθαρα και όλος ο κόσμος τα ξέρει. Από εκεί και πέρα χτίζουμε ένα κοινωνικό μέτωπο».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης πως «πιστεύω ότι δεν έχω ανάγκη επικοινωνιολόγου» για να προσθέσει μετά από σχετική ερώτηση ότι «εγώ χαράζω την προσωπική επικοινωνιακή στρατηγική αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να χτίσουμε μια κυβερνητική παράταξη με δομές και όργανα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

    Όσον αφορά την κυβέρνηση υπογράμμισε πως ο κόσμος έχει δει τις κωλοτούμπες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όλα τα κόμματα έχουν στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές ισχυρίστηκε ότι «είναι πολύ καλύτερο από της ΝΔ και η ποιότητα των ανθρώπων. Όσοι θέλουν την πρόοδο, πιστεύουν ότι ένα ψηφοδέλτιο που έχει υμνήτρια τον Κασιδιάρη έναν άλλο με χουντικά συνθήματα εκπροσωπεί την πρόοδο;».

    Απέφυγε πάντως να επαναλάβει τον στόχο του 17% στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι «ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονεία του 41%. Πάμε να αλλάξουμε τη χώρα προς την πρόοδο».

    Όπως είπε «η ανατροπή είναι γενική ανάγκη σε αυτές τις εκλογές. Δεν θέλουμε τη νίκη για να τιμωρήσουμε τη ΝΔ αλλά επειδή το αξίζουμε».

    Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε ότι επικοινώνησε με τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνο που έχασε προσφάτως τον πατέρα του. «Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε για το ΕΣΥ πως «τι χώρα είμαστε αν αφήνουμε τις οικογένειές μας να πεθαίνουν και να διαφημίζουμε «οικονομικό θαύμα» για περιοδικά του εξωτερικού».

    Όσον αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τη μισή χώρα, θα μου πείτε ότι δεν ξέρει τι έγινε στο μπάζωμα».

    Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου που προκάλεσαν ισχυρές αντιδράσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως εάν ήταν πρωθυπουργός θα τον απομάκρυνε ένα λεπτό από όταν θα άκουγε τις δηλώσεις. «Δεν είναι θέμα λάθους διατύπωσης να δικαιολογείς τις γυναικοκτονίες», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα για τις τραγωδίες στα Τέμπη και στο Μάτι. «Υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ λέει «όλοι μας σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη». Είναι στην κοσμάρα τους, δεν έχουν ενσυναίσθηση», επισήμανε, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ και για τις ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη.

    Για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως δεν μετανιώνει για τον τρόπο που έδρασε, ωστόσο, όπως είπε, με χαρά θα συνομιλούσε μαζί του.

    Η σχέση με την Εκκλησία

    Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ειδική αναφορά σε θέματα πίστης και εκκλησιασμού τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πέρασε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιδράσεις της ιεραρχίας της ελλαδικής εκκλησίας. Με δεδομένο, ότι στους ιεράρχες που αντιδρούν συγκαταλέγεται και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, όπου ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται για το Πάσχα, σε ερώτηση για το εάν θα τον συναντήσει, «εάν είναι εκεί, προφανώς ναι» απάντησε, συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να με διώξει ο ίδιος», σε περίπτωση αντιδράσεων για την προσέλευσή του στην Εκκλησία, στον απόηχο και των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμου.

    Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Κέρκυρα πήγαινα από μικρός Πάσχα», προσθέτοντας πως «η πίστη του καθενός είναι βαθιά προσωπικό θέμα», για να τονίσει ότι οι λίγες φωνές αντίδρασης φωνές στην Εκκλησία, δεν αντανακλούν τις θρησκευτικές αξίες. «Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν κωλώνω σε τίποτα» επανέλαβε ο κύριος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «κανείς δεν ανάγκασε την Εκκλησία να βάλει στέφανα σε ομόφωνα ζευγάρια».

    «Πρέπει άμεσα να φτιάξουμε ένα σχέδιο να είναι διακριτοί οι ρόλοι κράτους – Εκκλησίας» αντέτεινε στην ίδια κατεύθυνση με βάση την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα. «Θα επανεκκινήσω αυτή τη διαδικασία» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γνωστοποιώντας ότι ο διαχωρισμός θα αφορά και στα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας.

    Ερωτηθείς για το «θαύμα» της βάφτισής του, «εάν είναι μια ομολογία πίστης με τον τρόπο μου» τόνισε ο κ. Κασσελάκης, σημειώνοντας πως «θεωρώ ότι είναι μια ρομαντική ιστορίας, ας πω έτσι», που δεν τον αποτρέπει από το να είναι «χίλια τα εκατό» προοδευτικός πολιτικός, όπως είπε.

    «Παραμένω ο εαυτός μου»

    Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμα ότι «δεν το το περίμενα να γίνω πρόεδρος» προσθέτοντας ότι «κανείς δεν πίεσε τον Τσίπρα να αποχωρήσει, ήταν δική του απόφαση να υπάρξει αλλαγή. Εγώ είδα ένα κενό πολιτικής. Είναι αστείο να λέμε ότι τότε δεν είχα πολιτικό λόγο ενώ οι άλλοι έλεγαν γενικολογίες».

    «Είμαι καθαρός και διάφανος δεν έχω πει ψέματα, αν δεν θέλω να πω κάτι δεν το αναφέρω» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει ότι «παραμένω ο εαυτός μου για όλα τα ζητήματα, τα πιστεύω μου είναι όλα στο φως».

    Ο γάμος με τον Τάιλερ

    Σχετικά με το σπίτι του και την παρουσίασή του σε τηλεοπτική εκπομπή από τον ίδιο είπε «δεν θεωρώ ότι ο κόσμος αγανακτεί από τη διαφάνειά μου. Ξέρουν ότι δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τη χώρα ή από το κόμμα μου, δεν θα φάω απο τη χώρα. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Να ανοίξουν τον γυάλινο πύργο τους και οι υπόλοιποι. Όταν είσαι πολιτικός ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι στο σπίτι σου έχεις γαλήνη».

    Με αφορμή, δε, τη συζήτηση αυτή είπε ότι «το δικό μου πόθεν είναι χρόνια ιδρώτα και επιχειρηματικού κόπου στην Αμερική»

    Για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ είπε ότι «θα είναι μια μικρή τελετή συμβολική για τις οικογένειες μας και τους φίλους μας. Το επίσημο έχει γίνει, είναι το τελετουργικό κόμματι που θα γίνει. Πέρασαμε πολλές δυσκολίες, ο Τάιλερ για 7,5 χρόνια ήταν στις ΜΕΘ, περάσαμε κοβιντ μαζί με εγκλεισμό, υπήρξαν άνθρωποι που μας στήριξαν και εμένα επιχειρηματικά μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν θα είναι κρητικό γλέντι με 1.000 άτομα γιατί δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Τέλη Μαΐου μπαίνει σε εφαρμογή ο Προσωπικός Αριθμός – Πώς θα λειτουργεί

    Κεραμέως: Πώς θα δίνεται το πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο

    Έκλεισε η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο – Πάνω από 200.000 εγγραφές



    ΣΧΟΛΙΑ