• Πολιτική

    Κασσελάκης για «μαξιλάρι» 37 δισ.: Προϋπόθεση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης


    Σε άλλο μήκος κύματος από τις πρόσφατες δηλώσεις του για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Οικονομικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

    Σε αντίθεση με τα όσα είχε υποστηρίξει προ ημερών ο κ. Κασσελάκης, χαρακτηρίζοντας το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ την «πιο μνημονιακή απόφαση» της διακυβέρνησης Τσίπρα, πυροδοτώντας τη σφοδρή αντίδραση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών.

    Μάλιστα, περιέγραψε το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ ως προϋπόθεση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, για την οποία εκφράστηκε και θετικά.

    Συγκεκριμένα, είπε:

    «Επενδυτική βαθμίδα, ανέφερε ο υπουργός. Ευπρόσδεκτη, είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα για τη χώρα. Αλλά η ίδια ανάλυση της Standard and Poor’s έλεγε για το πόσο ευάλωτη και μη εξωστρεφής είναι η χώρα.

    Για το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Και ναι, για το τεράστιο μαξιλάρι που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή. Το οποίο είναι ο λόγος που έχουμε τη επενδυτική βαθμίδα».

    «Και τώρα η ερώτηση είναι πώς το αξιοποιούμε, για να μπορούμε να έχουμε κοινωνική βαθμίδα για όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε.

    Κασσελάκης: Χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση και ένα κοινωνικό κράτος

    «Μια μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση, ανεξάρτητη, όπως είμαστε εμείς, θα μπορέσει να πατάξει την τεράστια διαπλοκή και τη σπατάλη που υπάρχει», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο με τίτλο «Ανα-βαθμίζοντας την Ελλάδα» που πραγματοποιείται στο Ζάππειο.

    Σημείωσε παράλληλα ότι «η χώρα χρειάζεται ένα κοινωνικό κράτος, ένα παρεμβατικό κράτος στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και ένα πλήρως αποδοτικό κράτος που θα έχει διαύγεια».

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης σε Κάμερον: Έχουμε διαφωνία αρχής ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

    Βουλή: Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για τα δάνεια των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών

    Άδωνις Γεωργιάδης στο BBC Radio 4: Όσα είπε ο Μητσοτάκης για τα Γλυπτά αντιπροσωπεύουν τη γνώμη 11 εκατ. Ελλήνων



    ΣΧΟΛΙΑ