• Πολιτική

    «Καρφιά» Τσίπρα προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Τα βέλη του προς τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έριξε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πάνελ «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο», στο πλαίσιο του Φόρουμ του Νταβός. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα παίρνουμε προοδευτικές και τολμηρές αποφάσεις για τον 21ο αιώνα και πως το ίδιο περιμένουμε και από την Ευρώπη.

    Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ΕΕ χρειάζεται να λάβει γενναίες αποφάσεις και να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη δεν είναι α λα καρτ, ότι δεν είναι έτσι, αλλά ότι έχουμε κανόνες. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δανείστηκε μία φράση από τον πρώην υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε «Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο Σόιμπλε μάς έλεγε ότι “οι κανόνες είναι κανόνες”, pacta sunt servanta.

    Και στο σημείο αυτό απευθύνθηκε προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό «Πρέπει να καταλάβει ο καλός μου φίλος, Βίκτορ Όρμπαν, ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Χρειαζόμαστε ενιαία ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου, που πρέπει να εφαρμόζεται».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλέξης Τσίπρας: Να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

     



    ΣΧΟΛΙΑ