• Πολιτική

    Καρφιά από Νίκο Δένδια στον Αντώνη Σαμαρά περί «πατριωτισμού»

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Έμμεση αλλά, τελικά, ηχηρή απάντηση, έδωσε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την ομιλία του κατά του «λόμπι του κατευνασμού» στο συνέδριο της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας.

    Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών περί πατριωτισμού στην τοποθέτηση του κατά την διάρκεια της συζήτησης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

    «Γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Πώς όμως προσλαμβάνεται ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες» είπε ο Νίκος Δένδιας.

    Και συνεχίζοντας στο ίδιο, ιδιαίτερα αιχμηρό πνεύμα, πρόσθεσε:

    «Να δούμε λοιπόν πώς νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό; Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Εμείς πιστεύουμε σε πατριωτισμό που πηγάζει από την αυτοπεποίθηση, την γνώση της ταυτότητάς μας. Σε ένα πατριωτισμό ανοικτό. Πιστεύουμε στην ανάγκη να είναι ανοικτή η Ελλάδα στα Βαλκάνια και όχι αιχμάλωτη των ελληνοτουρκικών διαφορών».

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Υπέρ της Αμυντικής Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – Όχι από ΣΥΡΙΖΑ και υπόλοιπα κόμματα\

    Συνάντηση Δένδια-Τσούνη: «Συζητήσαμε για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των κρατών μας»



    ΣΧΟΛΙΑ