• Πολιτική

    Καμμένος: «Δεν ψηφίζω το όνομα Μακεδονία – Ας συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»

    • NewsRoom
    Πάνος Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Κατηγορηματικός για το όνομα της ΠΓΔΜ εμφανίζεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία, ενώ δεν  αποκλείει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί. Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και της Ντόρας Μπακογιάννη, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Σχετικά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα και μίλησε γι ‘ αυτόν με πολύ καλά λόγια δηλώνοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, είπε ότι «ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη.  Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει  να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ο υπουργός Άμυνας στη συνέχεια ξεκαθάρισε «Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία».

    Παράλληλα, ερωτηθείς για  τη συμφωνία για τη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα, λέγοντας πως: «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι δεν οφείλει σε μια περίοδο που η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί παντού να δημιουργείται θέμα. «Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά, ούτε μεσάζοντες», διευκρίνισε ο υπουργός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Ζήτημα δεδηλωμένης εάν ο Καμμένος δεν στηρίξει την κυβερνητική θέση για τα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Δεν συναινώ σε οποιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» για τη ΠΓΔΜ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόρα Μπακογιάννη: Θέλουμε μια Ελλάδα ενωμένη και όχι διχασμένη, κ. Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ