• Πολιτική

    Καλαματιανός: Τεράστιες οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ

    Διονύσης Καλαματιανός, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

    Διονύσης Καλαματιανός, ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ


    «Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε την οδυνηρή απώλεια τριών, ακόμα, συνανθρώπων μας και ήρθαν να προστεθούν στον κατάλογο των θυμάτων που περίμεναν ένα ασθενοφόρο, το οποίο δεν φάνηκε ποτέ. Οι ελλείψεις, κυρίως, σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα στο ΕΚΑΒ είναι τεράστιες. Αυτή η τραγωδία πρέπει να τελειώσει».

    Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, μετά τη συνάντηση που είχε κλιμάκιο του κόμματος με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, την οποία επισκέφθηκε μετά τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών.

    Ο κ. Καλαματιανός, επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχουν το τιμόνι της χώρας ήδη για τέσσερα χρόνια, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς και δαπανώντας δισεκατομμύρια, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

    Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει το απόγευμα από τον κ. Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις να ανακοινώσει την πρόσληψη προσωπικού που είναι απαραίτητο για την πληρότητα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, καθώς «οι πολίτες απαιτούν αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας, απαιτούν το δικαίωμα στη ζωή».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καλαματιανός σημείωσε ότι από τη συνάντηση προέκυψε ότι «οι 50 τουλάχιστον τομείς λειτουργούν με 1 ασθενοφόρο, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη έλλειψη κυρίως σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα» και πως τα μεγαλύτερα κενά υπάρχουν «κυρίως στη νησιωτική περιοχή και τις δυσπρόσιτες περιοχές».

    Σχολίασε σχετικά με την πρόσφατη ΠΝΠ της κυβέρνησης ότι «οι λύσεις που προβάλει η κυβέρνηση, δηλαδή την εμπλοκή πυροσβεστών, στρατού και δημοτικών υπαλλήλων στη διαδικασία των πληρωμάτων, της πλήρωσης των ασθενοφόρων, είναι μια λύση προσωρινή, είναι μια λύση ανάγκης που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχει ανάγκη η πληρότητα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ και η δημόσια Υγεία».

    Σημείωσε, τέλος, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, αλλά και συνολικά στη δημόσια Υγεία:

    «Έχουμε μιλήσει για 15.000 προσλήψεις, όχι αναπληρώσεις, 15.000 νέες προσλήψεις στη δημόσια Υγεία. Αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια Υγεία και βεβαίως αύξηση των αποδοχών γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού».

    Διαβάστε επίσης:

    Μακρόν: Η τάξη αποκαταστάθηκε

    Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία

    Κεραμέως: Στόχος του ΥΠΕΣ η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη – Προτεραιότητα η υγεία



    ΣΧΟΛΙΑ