• Πολιτική

    Κεραμέως: Στόχος του ΥΠΕΣ η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη – Προτεραιότητα η υγεία

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εσωτερικών


    «Tο υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση με στόχο να προσφέρουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη», τόνισε η νεά υπουργός, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Σημείωσε ότι ήδη έχουμε βάλει στόχο να γίνονται με ταχύτερο τρόπο οι προσλήψεις στο δημόσιο με άμεση προτεραιότητα το υπουργείο Υγείας, όπου υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες.

    Τόνισε ότι ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να δρομολογηθούν οι άμεσα προσλήψεις και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία.

    Αναφερόμενη στην αναλογία 1/1 στις προσλήψεις στο Δημόσιο η κ Κεραμέως είπε ότι θα τηρηθεί, αλλά θα τροποποιηθεί αναλόγως των αναγκών και ανέφερε το παράδειγμα της εκαπίδευσης, όπου το προηγούμενο διάστημα έγιναν χιλιάδες προσλήψεις.

    Τώρα προτεραιοποιείται η Υγεία, είπε και σημείωσε ότι «όλη η έμφαση δίνεται στον πολίτη, πώς θα μπορεί να απολαύσει πιο ποιοτικές υπηρεσίες από το δημόσιο».

    Στόχος, είπε, είναι να ξέρει ο πολίτης ποιος είναι αρμόδιος για το κάθε πρόβλημα και να βρίσκεται λύση άμεσα, αν πχ ένα δένδρο κινδυνεύει να πέσει στο σπίτι του. «Να ξέρει ο πολίτης πώς μπορεί να λύσει το πρόβλημά του» είπε.

    Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο είπε ότι εισάγεται η στοχοθεσία και τα μπόνους παραγωγικότητας, καθώς «θέλουμε υγιή κίνητρα και ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων».

    Σημείωσε ότι υπάρχουν προγράμματα επιμόρφωσης 250.000 υπαλλήλων κυρίως σε δεξιότητες.

    Σε ερώτηση αν η αξιολόγηση συνδέεται με απολύσεις, είπε: «Όχι, κοιτάξτε, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο από το Σύνταγμα. Η αξιολόγηση στοχεύει να αναδείξει περισσότερο δεξιότητες υπαλλήλων, θα τα δούμε όλα αυτά αναλυτικά».

    Για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο είπε ότι θα ισχύσει από 1/1/24 και πρόσθεσε ότι «για να έχεις καλύτερες υπηρεσίες, οφείλεις να δίνεις καλύτερους μισθούς, το έχει ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός προεκλογικά».

    Στόχος είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους, είπε η κ. Κεραμέως.

    «Θα υπάρχουν αυξήσεις για όλους, αυξήσεις που θα συνδεθούν με θέσεις ευθύνης, επιπλέον υπάρχει το μπόνους παραγωγικότητας. Όσο πιο αποτελεσματικός ο υπάλληλος, θα αμείβεται και περισσότερο» σημείως εκαι επισήμανε ότι για 14 χρόνια δεν έχουν γίνει αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

    Διαβάτσε επίσης:

    Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα στη μετανάστευση

    Μαρινάκης: Με την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα θα αποτελεί πόλο επενδυτικού ενδιαφέροντος

    Συνάντηση Δένδια-Χριστοδουλίδη: Ελλάδα και Κύπρος υπήρξαν πάντοτε δυνάμεις σταθερότητας

     



    ΣΧΟΛΙΑ