• Top Stories

    Καημενούλης Αλέξης. Σήμερα θα καταρρίψει τα επιχειρήματα που τον ανέδειξαν


    ** Μου τηλεφώνησε από τη Θεσσαλονίκη ενθουσιασμένη η φίλη μου η Μάνια. Είναι εκεί με κάποια οργάνωση από αυτές που προσελκύουν ευαίσθητες αρσακειάδες σε κλιμακτήριο. Είναι ενθουσιασμένη επειδή δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίες. Έτσι μου είπε, χιλιάδες. Είναι ενθουσιασμένη που θα περάσει ο αγωγός ΤΑΡ οπότε η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Προγραμματίζει να πάει απόψε στο λιμάνι στην υπογραφή της σχετικής συμφωνίας και σε εκδηλώσεις με υπουργούς από Ελλάδα, Αλβανία, Γεωργία Τουρκία. Ο λόγος του ενθουσιασμού, υποψιάζομαι, είναι άλλος. Ανέφερε τέσσερις φορές «θα είναι και ο Αλέξης».

    Πολύ αθώα και πολύ φιλικά ρώτησα την Μάνια εάν αυτός ο αγωγός είναι ο ίδιος για τον οποίο ήταν έξαλλη προ διετίας, τριετίας. Πολύ αθώα και πολύ τρυφερά την ρώτησα: «Μα, δεν μου έλεγες ότι ο αγωγός θα καταστρέψει το περιβάλλον, ότι θα διασχίζει όλη τη βόρειο Ελλάδα και ότι δεν θα είναι καν θαμμένος στο χώμα;» Μου έβαλε τις φωνές και μου το έκλεισε. Λατρεύω τις θυμωμένες γυναίκες ειδικά αυτές που θυμώνουν για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Τις λατρεύω επειδή αυτήν την ένταση κάποιες φορές την εκφράζουν σωματικά. Μου αρέσει να με χρησιμοποιούν για να βγάλουν από μέσα τον θυμό τους.

    *Τέλος πάντων. Η Μάνια είναι μακριά νυχτωμένη με τον αγωγό ΤΑΡ που εγκαινιάζεται σήμερα. Ένα από τα βασικά είναι ότι θα μπει μέσα στη γη, σε βάθος ενός μέτρου. Ανέτρεξα σε παλιές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες είναι πολύ κατατοπιστικές. Επέμεναν οι αριστεροί ότι ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline θα διατρέχει τη χώρα χωρίς να δίνει κέρδος στην εγχώρια οικονομία.  Ιδού τι έλεγαν οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα το 2013: «Το πιο πιθανό είναι να μην αφήσει τίποτα στη χώρα ως προς το κατασκευαστικό του σκέλος, καθώς οι διαγωνισμοί βγαίνουν με προδιαγραφές, μόνον “για ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια”, δηλαδή είναι στην πράξη κομμένες και ραμμένες για συγκεκριμένες Εταιρείες».

    Κι άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και εχθρευόταν τους επενδυτές. Κάποια θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Το κόμμα που μας κυβερνά τα έχει πει, όχι κάποια ομάδα αναρχικών στα Εξάρχεια.  Ορίστε μερικές ενστάσεις.

    1.     Στον TAP δεν υπάρχει κρατική ή ιδιωτική Ελληνική συμμετοχή, αντίθετα θα υπάρχει τουρκική και μάλιστα κρατική.

    2.     Από τη σύμβαση προβλέπεται η θέσπιση ειδικού νομικού καθεστώτος για τη συγκεκριμένη εταιρεία-επενδυτή. O φορέας του έργου θα μπορεί να αποφύγει την εφαρμογή του ελληνικού δικαίου επικαλούμενος το άρθρο 5 της σύμβασης, προνόμιο που κανείς άλλος ημεδαπός ή αλλοδαπός δεν απολαμβάνει στη χώρα.

    3.     Οι αποφάσεις της Επιτροπής Υλοποίησης είναι υπεράνω κάθε εσωτερικής νομοθεσίας. Για 25 έτη δεν θα επιβάλλεται οιαδήποτε νέα φορολογία, ακόμη και αν συντρέχουν λόγοι εθνικής σημασίας.

    *Για να είμαι ειλικρινής δεν θα προβληματιζόμουν τόσο από τη διέλευση του αγωγού εάν δεν είχε διακινήσει τόσα επιχειρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο αστείο μου φαίνεται. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα πρέπει στην ομιλία των εγκαινίων να αναιρέσει το εαυτό του, να καταρρίψει επιχειρήματα που τον ανέδειξαν. Καημενούλης, είναι τόσο νέος και έχει εκτεθεί τόσο πολύ. Τουλάχιστον αποκτά γνωριμίες στην Αλβανία και την Γεωργία, για την περίπτωση που αναγκαστεί να μετοικήσει.  

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/mitsotakis-dievrini-tis-simmachies-tou-ke-etimazete/45841

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/stathakis-diasfalisame-oti-kanena-spiti-ellinikou-nikokiriou-den-tha-ekpiithi-mechri-to-2017/45807

     



    ΣΧΟΛΙΑ