Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επεμβαίνει στην υπόθεση Novartis και διαδίδει ψεύδη

  • NewsRoom
Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης


Αναφορά σε εμπλοκή του Αλ. Τσίπρα στην υπόθεση με τη δικογραφία της Novartis κάνει ο πρόεδρος  της ΝΔ σε συνέντευξη στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Tijd, στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος της με την ευκαιρία της χθεσινής επιστροφής της χώρας για δανεισμό.

Στο δημοψήφισμα με τίτλο «Η Ελλάδα βγαίνει πάλι από το τούνελ», η συντάκτρια του δημοσιεύματος συνομιλεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και φιλοξενεί τις απόψεις του σε ξεχωριστό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αποτέλεσε την επιτομή των προβλημάτων της ευρωζώνης».

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ, το δημοσίευμα έχει ως εξής:

«Ο σημαντικότερος αντίπαλος του Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνει τις «καταστροφικές διαπραγματεύσεις» της ακροαριστερής κυβέρνησης των Αθηνών: «Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την οικονομία είναι πολύ ακριβές: 1 δισ. ευρώ».

Ο Μητσοτάκης διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του Τσίπρα στις ελληνικές δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά του κόμματός του κυμαίνονται γύρω στο 34%-37%, δηλαδή περίπου 10 μονάδες υψηλότερα από ό,τι το κόμμα του Τσίπρα. «Καθόλου κακά για ένα γόνο πολιτικής δυναστείας», λέει χαριτολογώντας σε μια συνομιλία στα γραφεία του κόμματός του στην Αθήνα.

Ο Μητσοτάκης κάνει εκστρατεία εναντίον του «μαρξιστή» Τσίπρα, στον οποίο προσάπτει πελατειακές σχέσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ μιας στρατηγικής περικοπών και ανάπτυξης. Η υψηλή φορολογία πρέπει να μειωθεί ώστε να υπάρξουν περισσότερα περιθώρια για επενδύσεις.

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις συζητήσεις για την Ευρώπη», λέει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει πως «η χώρα εμφανιζόταν ως η επιτομή των προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρωζώνη».

Ο κ. Μητσοτάκης επικρίνει επίσης το «νοσηρό» πολιτικό κλίμα και τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα του. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι επεμβαίνει στη δίκη για την Novartis και διαδίδει ψεύδη.

«Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό», υποστηρίζει ο Μητσοτάκης και τονίζει ότι «ένα ακροαριστερό κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τους δεξιούς εθνικιστές ΑΝΕΛ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπόθεση Novartis: «Ναι» από ΝΔ σε προανακριτική για τα πολιτικά πρόσωπα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κ.Καραμανλής καλύπτει τον Δ.Αβραμόπουλο για την υπόθεση Novartis

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ευ. Βενιζέλος ζητά από τη Βουλή τις επιστολές που έστειλε η ελληνική πλευρά στο FBI


ΣΧΟΛΙΑ