• Top Stories

    Ο Κ.Καραμανλής καλύπτει τον Δ.Αβραμόπουλο για την υπόθεση Novartis

    • NewsRoom


    Την στήριξη του εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής στον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, αλλά και τις κατηγορίες σχετικά με τις υποθέσεις μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης. Μάλιστα, στο πλευρό του τάχθηκε και για τα όσα είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα Παρασκευή.

    Ο κ. Αβραμόπουλος είχε σχολιάσει τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων της πολύκροτης υπόθεσης, λέγοντας πως αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. Έπειτα, έκανε και δεύτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή:

    «Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)», υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Παράλληλα, ανέφερε ειρωνευόμενος τη στάση του ο Υπουργού Υγείας: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο ότι ο υπουργός Υγείας, παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ