• First Top Stories

    Κ. Μητσοτάκης: Επιστρέφει και χαράσσει τη νέα στρατηγική

    • NewsRoom


    Στη Συγγρού, σήμερα, αναμένουν όλοι την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας το επόμενο κρίσιμο διάστημα.

    Η γραμμή που αναμένεται να ακολουθηθεί βέβαια, είναι απολύτως ξεκάθαρη ήδη από τις τοποθετήσεις του Προέδρου της ΝΔ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Τουτέστιν, μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και κυρίως με τον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας στην κορυφή της ατζέντας την οικονομία, την αξιολόγηση και τα μέτρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

    Να σημειωθεί, πάντως πως στη ΝΔ πιστεύουν -σύμφωνα με πληροφορίες- πως η συμφωνία ακόμα και να επιτευχθεί θα συνοδευτεί σίγουρα από μια φοροεπιδρομή, η οποία «θα στραγγαλίσει την οικονομία και θα την ρίξει σε ακόμα βαθύτερη ύφεση», με απρόβλεπτες για τον τόπο συνέπειες, και αυτό εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων και των λαθών του οικονομικού επιτελείου.

    «Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους φόρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στο CNN International, τονίζοντας ότι η χώρα μας μπορεί να πάει μπροστά, όχι με λιτότητα, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ξένες επενδύσεις.

    Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όπως διαμηνύουν στη Συγγρού, δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων που εκτός απροόπτου θα έρθει στη Βουλή. «Ένα τέτοιο μείγμα πολιτικής που θα στραγγαλίσει την οικονομία, δεν πρόκειται να μας βρει σύμφωνους σε καμία περίπτωση», σημειώνει στενός συνομιλητής του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας το Μέγαρο Μαξίμου για «σκόπιμη παράταση και υπερδραματοποίηση της διαπραγμάτευσης» για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.

    «Η κυβέρνηση παραδέρνει μέσα στη διαπραγμάτευση και στα οικονομικά προβλήματα της χώρας και οι υπουργοί κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Οι κ. Σπίρτζης και Δρίτσας, κάνοντας κριτική στο ΤΑΙΠΕΔ, ουσιαστικά κάνουν κριτική στον πρωθυπουργό και μετά πορεύονται όλοι μαζί», σχολίαζε χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

    ekloges-mitsotakis

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει συγκεντρωμένος στο αίτημα για εκλογές.

    Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως θα επιμείνει στο αίτημα του για απομάκρυνση της «ανίκανης» όπως χαρακτηρίζει ξανά και ξανά την κυβέρνηση, και κυρίως θα παραμείνει στο αίτημα του για εκλογές, αντιπροτείνοντας τη ΝΔ ως την «μόνη εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

    Δηλώνει δε βέβαιος για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας όποτε και αν στηθούν οι κάλπες, κάτι που θα επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, θέλοντας να διατηρήσει τη δυναμική που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

    Έτσι, ποντάρει «πολλά» στο 10ο συνέδριο της ΝΔ την άλλη Παρασκευή, ενώ εξίσου σημαντική κρίνει και την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

    «Όπως πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι και στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, έτσι και σε αυτή τη μάχη τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα υποστούν και πάλι μια νέα ήττα», αναφέρει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    karamanlis20150626

    Ο τέως Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, άφησε τις δικές του «αιχμές»

    Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε -μεταξύ των στελεχών της ΝΔ- η χθεσινή πολιτική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο στον στενό του συνεργάτη Γιάννη Αγγέλου.

    «Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες. Ήσουν το φως. Και στο τέλος, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός σε μια από τις ελάχιστες παρεμβάσεις του μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου, με έμμεσες παραπομπές στην υπόθεση Βατοπαιδίου αλλά και στις «επιθέσεις» που δέχθηκε η κυβέρνησή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/to-megalo-dipno-tis-ntoras-me-tous-karamanlides/37452

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ