Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Στον βασικό πυρήνα των ψηφοδελτίων της ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα βρίσκονται και πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο από τους δήμους όσο και από τις περιφερειακές ενότητες.

Αν και στις εκλογές του 2023 είχε μπει κόφτης στους εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες πλέον η Πειραιώς φαίνεται πως αλλάζει κατεύθυνση και έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει και στελέχη τα οποία μέσω της αυτοδιοίκησης έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες.

1

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως έχει ήδη κλειδώσει το όνομα της πρώην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ Βούλας Πατουλίδου το 2023 για τη Β’ Θεσσαλονίκης.

Από την την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όμως έχει ακουστεί και ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας ο οποίος όμως δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την περιφέρεια στις εκλογές του 2028.

Από τη Βόρεια Ελλάδα μεταξύ άλλων ακούγονται στις Σέρρες ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Καρυπίδης, γιος του πρώην βουλευτή και νομάρχη Σερρών Τάσου Καρυπίδη.

Ακόμα στην Πιερία η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου ενώ στην Καστοριά ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος.

Δυτική Ελλάδα

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Αχαΐα έχουν συζητηθεί οι περιπτώσεις του αντιπεριφερειαρχών Χαράλαμπου Μπονάνου, Φωκίωνος Ζαΐμη και Άννας Μαστοράκου ενώ στην Ηλεία ακούγεται ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης.

Στην Αιτωλοακαρνανία για πολλούς έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών Νίκου Κατσακιώρη και Θανάση Μαυρομμάτη.

Πελοπόννησος

Στην Πελοποννήσο το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές συζητήσεις αφού αποτελεί την εκλογική περιοχή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που φαίνεται πως είναι ένα βήμα πριν ανακοινώσει τη δημιουργία νέου κόμματος.

Έτσι στη Μεσσηνία ακούγονται ο πρώην δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Αναστάσιος Σκοπετέας.

Στη Λακωνία ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Βερούτης, στην Αργολίδα ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης και στην Κόρινθο ο επίσης αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής.

Ήπειρος – Ιονία Νησιά

Στην Ήπειρο έχει ακουστεί για τα Ιωάννινα η περίπτωση της αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας Αγνής Νάκου και για την Άρτα ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς.

Στη Θεσπρωτία έχει συζητηθεί το όνομα του δημάρχου Σουλίου Θανάση Ντάνη.

Παράλληλα για την Κέρκυρα πάνω στο τραπέζι είναι το όνομα της πρώην δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου.

Τέλος στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια έχει συζητηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, στη Βοιωτία η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Φανή Παπαθωμά καθώς και ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγιαλάς.

Πάντως όσον αφορά τους αυτοδιοικητικούς και ειδικά τους αντιπεριφερειάρχες το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αφού και η Πειραιώς θέλει να κλείσει όσο πιο γρήγορα τις λίστες ανεξάρτητα από τον χρόνο των εκλογών με το Μαξίμου σε κάθε περίπτωση να τις τοποθετεί για την άνοιξη του 2027.

Διαβάστε επίσης:

Εξιτήριο για τον Γιώργο Μυλωνάκη – Συνεχίζει την αποκατάσταση στο σπίτι του

Μητσοτάκης για κύκλωμα στις πολεοδομίες: Η μάχη με τη διαφθορά κερδίζεται με σχέδιο και πολιτική βούληση

Ο Παπασταύρου και τι εξόργισε τους Τούρκους, τι είδε ο ΚΜ στη Ρόδο και οι μεγάλοι απόντες, η ιδρωμένη φανέλα και ο Γεραπετρίτης που… παίζει μπάλα