ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εκμίσθωση drones στην Ελλάδα για να υπερασπιστεί τα σύνορά του, στην πρώτη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών η οποία περιλαμβάνει και ρήτρα αγοράς του συστήματος.
Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε την Τετάρτη ότι η συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας υπογράφηκε ψηφιακά εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία προβλέπει ότι το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ θα εκμισθώσει το σύστημα Heron στην Ελλάδα για τρία χρόνια.
Το σύστημα Heron, το οποίο χρησιμοποιεί ο ισραηλινός στρατός και ναυτικές δυνάμεις σε όλον τον κόσμο, είναι εξοπλισμένο με ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης και από ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: 6,8 εκατ. ευρώ για ψηφιακή εκπαίδευση 6.400 πολιτών – Πρόσκληση προς δήμους και φορείς αναπηρίας
- Alpha Bank: «Champion of the Year» και 14 βραβεία για τα προγράμματα ΕΚΕ στα DEI Awards 2025
- Πληθωρισμός: Στο 3,1% «τσίμπησε» τον Ιούλιο – Τρόφιμα, ενοίκια, ρεύμα ώθησαν σε αύξηση
- Δασμοί-σοκ στα νοτιοαφρικανικά κρασιά: Ο Τραμπ βάζει φρένο στις εξαγωγές – Πλήγμα για παραγωγούς και εργαζόμενους
