• Πολιτική

    Δίκη Χρυσής Αυγής: Φυλάκιση 13 ετών σε Μιχαλολιάκο και ηγεσία προτείνει η εισαγγελέας – Ισόβια για Ρουπακιά

    Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου


    Κάθειρξη 13 ετών εισηγήθηκε η εισαγγελέας για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

    Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Ηλία Παναγιώταρο και τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, η εισαγγελέας πρότεινε σχεδόν την ανώτατη ποινή, 13 χρόνια από τα 15 έτη που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας.

    Για τους επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν κέρδισαν ελαφρυντικό, η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 7 ετών, ενώ και για τους τέσσερις που κατάφεραν να κερδίσουν ένα ελαφρυντικό, τους Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, και Αρβανίτη, πρότεινε φυλάκιση πέντε ετών.

    Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πρότεινε ισόβια κάθειρξη στον Γιώργο Ρουπακιά και επιπλέον κάθειρξη επτά ετών για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

    Σε 11 καταδικασθέντες για συνέργεια στη δολοφονία, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ενώ στους τέσσερις καταδικασθέντες που κέρδισαν ελαφρυντικό κάθειρξη 6 ετών.

    Για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Αιγύπτιου αλιεργάτη, η εισαγγελέας πρότεινε κάθειρξη 10 ετών για τον ένα κατηγορούμενο που δεν έχει ελαφρυντικό και στους υπόλοιπους τέσσερις που κέρδισαν ελαφρυντικό κάθειρξη επτά ετών.

    Για την επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ, η εισαγγελέας πρότεινε ποινές φυλάκισης 10 μηνών για κάθε πράξη στους κατηγορούμενους χωρίς ελαφρυντικό και έξι μήνες για κάθε πράξη στον έναν κατηγορούμενο που κέρδισε ελαφρυντικό.



    ΣΧΟΛΙΑ