• Πολιτική

    Εισαγγελέας Εφετών: Αίτημα στη Βουλή για ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση

    Ανδρέας Πάτσης

    Ανδρέας Πάτσης


    Ο εισαγγελέας καλεί τη Βουλή να δώσει την άδεια της για την ποινική δίωξη του Ανδρέα Πάτση για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

    Ο εισαγγελέας Εφετών, με αίτημα που απέστειλε στη Βουλή , ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Πάτση για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τις πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις των ελλειπών και των ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες.

    Ο αρμόδιος εισαγγελέας για θέματα πόθεν έσχες Χαράλαμπος Τζώνης, μελέτησε το φάκελο που του διαβίβασε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και έκρινε ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του ανεξάρτητου σήμερα βουλευτή για να βρεθεί σε θέση κατηγορουμένου.

    Ωστόσο επειδή ο κ.Πάταης έχει βουλευτική ασυλία, αναγκαία προϋπόθεση για την άσκηση της ποινικής δίωξης είναι η άδεια της Βουλής.
    Ετσι, ο εισαγγελέας τάχιστα διαβίβασε το αίτημα του, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή κι αν τελικά αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ.Πάτση, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής φέρεται από το 2019 έως το 2021 να μην δήλωσε δική του συμμετοχή του σε 3 εταιρείες με έδρα την Κύπρο, συμμετοχή της συζύγου του σε εταιρεία μεβέδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν δήλωσε τα ακριβή εισοδήματα της συζύγου του, το υπόλοιπο δανειακής σύμβασης και ακίνητα του.

    Η έρευνα για φοροδιαφυγή

    Ο Ανδρέας Πάτσης, από τις αρχές Νοεμβρίου, ελέγχεται και από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Χρήστο Μπαρδάκη για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

    Ο κ. Μπαρδάκης με την παραγγελία του σε 2 επίκουρους του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά να ερευνηθεί εάν υπάρχει σχέση του βουλευτή με offshore εταιρείες και επίσης εάν ο ίδιος ή μέλη της οικογένειας του έχουν σχέση με εισπρακτικές εταιρίες ή εταιρείες αγοράς κόκκινων δανείων.

    Τραπεζικοί λογαριασμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό του βουλευτή και στενών συγγενών του, φορολογικές δηλώσεις και πόθεν έσχες, ακίνητα και μεγάλης αξίας κινητά περιουσιακά στοιχεία, μετοχολόγια εταιρειών, υπεράκτιες, εισπρακτικές και εταιρείες που αγοράζουν κόκκινα δάνεια, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα.

    Η παραγγελία έχει διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Έρευνών Οικονομικού Εγκλήματος για τον πρώτο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων.



    ΣΧΟΛΙΑ