• Top Stories

    Με ειρωνεία απάντησε η «Αυγή» στις ευχές της Νέας Δημοκρατίας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της εφημερίδας

    • NewsRoom
    Αυγή


    Οι δυσμενείς εξελίξεις στην εφημερίδα τη ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή», μπορεί να βρήκαν την συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό όμως δεν φαίνεται πως εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την ηγεσία της.

    Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της, με αφορμή την παραίτηση του ΔΣ της εφημερίδας, ευχήθηκε να ξεπεραστεί η κρίση και να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας. Ωστόσο, δεν έλειψε να υπενθυμίσει τα όσα αποκαλύφθηκαν γύρω από την εφημερίδα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την εξέταση στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ και τα κόμματα, αναφορικά με την offshore εταιρεία που συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει απαντήσεις.

    Η προσθήκη αυτή φαίνεται πως ενόχλησε την ηγεσία της εφημερίδας, η οποία απάντησε κυριολεκτικά με το ίδιο νόμισμα. Αντιγράφοντας την ίδια ανακοίνωση, αντικατέστησε στην θέση της Αυγής τη Νέα Δημοκρατία και την υπόθεση της offshore το θέμα των μεγάλων δανείων που έλαβε κατά το παρελθόν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

    «Μπορεί να μην πήραμε ποτέ απάντηση από τον κ. Τσίπρα ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”. Άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο οι δυσμενείς εξελίξεις για την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

    Ευχόμαστε οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης να δώσουν λύση, η εφημερίδα να μείνει ανοιχτή και οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τη δουλειά τους. 

    Γιατί κ. Τσίπρα δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

    Η απάντηση της Αυγής:

    «Μπορεί να μην πήραμε ποτέ απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη για το πώς η ΝΔ θα εξοφλήσει τα θαλασσοδάνειά της. ‘Αλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο οι δυσμενείς εξελίξεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ευχόμαστε οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης να δώσουν λύση, το κόμμα να μείνει ανοιχτό και όσοι απασχολούνται σε αυτό να μην χάσουν την δουλειά τους.
    Γιατί κ. Κικίλια δεν είμαστε όλοι ίδιοι.»

    Πάντως, παρά τις ειρωνείες, η κατάσταση στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς παραμένει δύσκολη, καθώς στους εργαζόμενους της Αυγής,οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο, ο οποίος επίσης ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ