• City Stories

    Ηράκλειο: Γκρέμισαν το σπίτι του Καζαντζάκη και έφτιαξαν στη θέση του πάρκινγκ!

    • NewsRoom


    Ένα απίστευτο γεγονός καταγγέλλει μέσω από ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης. Όπως φαίνεται, το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο δεν υπάρχει πια.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Σφακιανάκης, το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη γκρεμίστηκε με σκοπό να δημιουργηθεί στη θέση του πάρκινγκ αυτοκινήτων. Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης φωτογράφησε το σημείο και το ανήρτησε στο διαδίκτυο με δεκάδες πολίτες να σχολιάζουν το συγκεκριμένο γεγονός.

    Το σπίτι ήταν στη σημερινή οδό Νίκου Καζαντζάκη. Τότε ήταν ένα σοκάκι στη συνοικία που οι Κρητικοί ονόμαζαν «του Αγίου Ιωάννη Μακελά». Το σπίτι καταστράφηκε από βομβαρδισμό στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Αργότερα το σπίτι ανακατασκευάστηκε και η αυλή έγινε πλέον εσωτερικός χώρος. Το 2003, το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης, με αφορμή ένα άρθρο του φιλολόγου Μανόλη Αστυρακάκη σε τοπική εφημερίδα, που ανέφερε την εγκατάλειψη του χώρου, έκανε δεκτή την πρόταση του αντιδημάρχου Μανόλη Βασιλάκη για την αγορά του οικοπέδου και του οικήματος, προκειμένου να αξιοποιηθεί.

    Τελικά, όπως φαίνεται, η αξιοποίησή του ήταν να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

    Δείτε την ανάρτηση:

     



    ΣΧΟΛΙΑ