• Πολιτική

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η Μόρια θα κλείσει

    • NewsRoom
    πρόσφυγες

    Από τον καταυλισμό της Μόριας


    Με ανακοίνωση του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, λίγο μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι το συγκεκριμένο θέμα ήταν «το μόνο μέτωπο που άφησε ανοιχτό» η κυβέρνηση του.

    Στην ανακοίνωση του το υπουργείο κατέστησε σαφές ότι θα κλείσουν και η Μόρια και το Βαθύ, όταν είναι έτοιμες οι νέες δομές και καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μην ψάχνει για προφάσεις». Μάλιστα στην απάντηση του αναφέρει για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα πως «προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

    «Αναφερόμενος (σσ. ο κ. Τσίπρας) στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

    Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

    Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

    Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις».

    Μιλώντας νωρίτερα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο κ. Τσίπρας τόνισε «κλείνει η ντροπή της Μόρια μας έλεγαν. Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω. Τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα. Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα. Με δυο λόγια ο Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα».



    ΣΧΟΛΙΑ