• Πολιτική

    Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι απαγορευμένες ακτές

    • NewsRoom
    ακτές


    Ο ανανεωμένος κατάλογος που περιλαμβάνει αναλυτικά τις ακτές της Αττικής όπου απαγορεύεται η κολύμβηση εξαιτίας της ρύπανσης, εκδόθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας.

    Ο κατάλογος περιγράφει αναλυτικά τις περιοχές ως εξής:

    ακτές

    Σύμφωνα με τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας, η δημιουργία πετρελαιοκηλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τη ποσότητα του διαλυμένου οξυγόνου στο νερό.

    Επιδρά αρνητικά στους ζώντες οργανισμούς, καθώς και τη διείσδυση των ακτίνων του ήλιου στη θάλασσα, με επιπτώσεις στη φωτοσυνθετική ικανότητα των υδρόβιων φυτών.

    Μακρόχρονη διαδικασία

    Η διαδικασία βιοαποικοδόμησης του πετρελαίου είναι μακρόχρονη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (θερμοκρασία, διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου, τύπος πετρελαίου).

    Από την καταβύθιση σταγονιδίων στα θαλάσσια ιζήματα διαταράσσονται οι βενθικοί οργανισμοί που φιλτράρουν την τροφή τους (μύδια, στρείδια) συσσωρεύουν υδρογονάνθρακες µε γοργούς ρυθμούς.

    Αν και οι άμεσες επιπτώσεις του πετρελαίου στις τροφικές αλυσίδες και δίκτυα θεωρούνται συχνά μικρής κλίμακας, δεν αποκλείονται μακροχρόνιες επιπτώσεις και ενδεχόμενα φαινόμενα βιοσυσσώρευσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Παραλαμβάνω το βραβείο «πολιτικού σθένους»…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τέλη κυκλοφορίας: Αύριο στο Taxis – Δείτε πόσο θα πληρώσετε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταπέλτης το Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Αποδομεί το «κοινωνικό μέρισμα» Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ