• Πολιτική

    Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο και ο φάκελος για τον Αντώνη Σαμάρα

    • NewsRoom

    Αντώνης Σαμαράς


    Στο αρχείο μπαίνει και ο φάκελος για που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis.

    Η υπόθεση για τον κ. Σαμαρά αρχειοθετήθηκε, καθώς δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του από όσα είχαν καταμαρτυρήσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι καταθέσεις των οποίων είχαν επικριθεί από την πρώτη στιγμή ως αναξιόπιστες και ως κατασκευασμένες.

    Πρόκειται για μία ακόμη αρχειοθέτηση στην υπόθεση της Novartis, καθώς ήδη έχουν μπει στο αρχείο αυτές για τους Παναγιώτη Πικραμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Αλέξανδρο Λυκουρέτζο, Μάριο Σαλμά.

    Ειδικότερα, δύο χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη έκρινε πως με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε  αδικήματος για τον πρώην πρωθυπουργό. Η εμπλοκή του ονόματος του κ. Σαμαρά είχε προκύψει μετά την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, οι ισχυρισμοί του οποίου ωστόσο δεν διασταυρώθηκαν από κανένα άλλο στοιχείο.

    Ο πρώην πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή είχε αναφερθεί σε σκευωρία, ενώ έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Πρόσφατα, μάλιστα, η μήνυση «περί μεθοδεύσεων» ανασύρθηκε από αρχείο μετά από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και στο πλαίσιο αυτό διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

    Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

    Όπως αναμένεται, τις αμέσως επόμενες μέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, θα αποφασίσουν επίσης και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα  για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.



    ΣΧΟΛΙΑ