Πολιτική

Πικραμμένος για Novartis: Θέλω να μάθω την αλήθεια – Το πράγμα ξέφυγε

  • NewsRoom

Παναγιώτης Πικραμμένος


«Δεν διέπομαι από καμία διάθεση ρεβανσισμού προσωπικά, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω την αλήθεια, τι υπήρξε πίσω από αυτή την ιστορία» δήλωσε για την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτης Πικραμμένος.

Είναι καθοριστικό για την λειτουργία της Δημοκρατίας στον τόπο μας, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως παρά όλες τις έρευνες που έχουν γίνει στην υπόθεση και δεν έχει βρεθεί τίποτα, «αυτό είναι ανησυχητικό».

«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά με τη Δικαιοσύνη, συνήθως για την εξυπηρέτηση των στόχων τους και καμιά φορά το πράγμα ξεφεύγει. Έχω την αίσθηση ότι το πράγμα ξέφυγε» σχολίασε αναφερόμενος στις καταγγελίες του αντεισαγγελέα Αγγελή και την αποκάλυψη Σαμαρά πως ο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Τα φαινόμενα προκαλούν μεγάλη απορία και περιέργεια» τόνισε, προσθέτοντας πως όλα θα διερευνηθούν.

Δεν θέλησε να κατηγορήσει κανέναν προσωπικά, καθώς -όπως είπε- «δεν έχει μάθει να μιλάει χωρίς στοιχεία», όμως ανέφερε πως αυτά «δεν είναι ωραία πράγματα για το κύρος της Δικαιοσύνης, που έχει κλονιστεί και βλέπω τους συναδέλφους μου πώς αντιδρούν, στεναχωριούνται οι άνθρωποι».

«Θεσμικά η Δικαιοσύνη είναι πλήρως θωρακισμένη, ίσως χρειάζεται εσωτερικά, μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης να χρειάζονται αλλαγές, ίσως και αυτοέλεγχος και ίσως μία καλυτέρευση των όρων επιλογής» είπε τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό να διαλέγεις για επικεφαλής ένα τυχαίο νούμερο της επετηρίδας, ή «να πάρεις κάποιον που δεν σέβονται οι συνάδελφοί του, αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα».

Ο ίδιος πάντως αντιμετωπίζει με χιούμορ την περιπέτειά του με την υπόθεση Novartis, αναφέροντας πως έχει πάει στη Βουλή ως πρωθυπουργός, ως κατηγορούμενος, είναι ώρα να πάει και ως «κανονικός»!

«Στην αρχή μου κόστισε πάρα πολύ» είπε και πρόσθεσε: «Δύο πράγματα με βοήθησαν, περισσότερο αυτό που έβλεπα ως αντίδραση του κόσμου, που ήταν πάρα πολύ φιλική και από ανθρώπους που δεν το περίμενα, αλλά και η σχέση μου με τον πρόεδρο της ΝΔ, με τον οποίο είχαμε εδώ και πολύ καιρό πολλές συζητήσεις, η σοβαρότητά του και η συγκρότηση του προγράμματος με έπεισαν να ανακατευτώ με την πολιτική. Εκών άκων πολιτικός είμαι, ελπίζω να μην είμαι στο επίκεντρο, αλλά στις παρυφές».

«Δεν νομίζω ότι θα πάω στο υπουργείο Δικαιοσύνης»

«Δεν θα ήθελα να πάω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν νομίζω ότι θα πάω, θα ήθελα να βοηθήσω όμως και νομίζω ότι γι’ αυτό επελέγην» είπε ο κ. Πικραμμένος αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική. «Νομίζω ότι υπάρχουν τομείς που θα μπορούσα να δραστηριοποιηθώ, την αναθεώρηση του Συντάγματος για παράδειγμα και όχι απαραίτητα να γίνω υπουργός» είπε.


ΣΧΟΛΙΑ