• Πολιτική

    Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της κατάθεσης Αγγελή, συνεχίζει την ερχόμενη Πέμπτη

    Γιάννης Αγγελής


    Το πρώτο σκέλος μιας από τις πιο κρίσιμες καταθέσεις στην ανάκριση για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην έρευνα για τις μίζες της Novartis δόθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής που με την παραίτηση του από την εποπτεία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με σειρά καταγγελιών για στημένες ποινικές διώξεις πολιτικών προσώπων, άρχισε σήμερα τη μαραθώνια (και ίσως πολυήμερη) κατάθεση του και θα τη συνεχίσει την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου.

    Ο κ. Αγγελής, που κι εκείνος ελέγχεται μετά από μήνυση της Ελένης Τουλουπάκη, με αναφορές του μετά την παραίτηση του, μίλησε για τον “Ρασπούτιν”, τον πολιτικό που με πιέσεις και παρεμβάσεις, ενορχήστρωνε την εμπλοκή, δίχως να υπάρχουν στοιχεία, πρώην πρωθυπουργών και υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε δωροδοκίες από τη φαρμακοβιομηχανία.

    Στις αλλεπάλληλες καταθέσεις του τόσο στην προκαταρκτική εξέταση του Αρείου Πάγου, όσο και στην Επιτροπή της Βουλής, ουδέποτε κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον “Ρασπούτιν”

    Στις καταθέσεις του ο ανώτατος εισαγγελέας είχε μιλήσει για σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου.

    Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου αναμένεται να καταθέσει ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος. Θα ακολουθήσει η κατάθεση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

    Διαβάστε επίσης:

    «Πράσινο» φως από το Νομικό Συμβούλιο για διεκδίκηση αποζημίωσης από τη Novartis

    Γιάννης Στουρνάρας: Επί 11 ώρες κατέθετε στην ανακρίτρια για την υπόθεση Novartis

    Αντώνης Σαμαράς για Novartis: «Εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η σκευωρία»



    ΣΧΟΛΙΑ