• Πολιτική

    Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία, «ΝΑΙ» από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom
    Βουλή


    Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, στο οποίο είχε συμπεριληφθεί και η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών .

    Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Αναφορικά με την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, «ναι» ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25.

    Στην τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων συνταξιούχων κατά το έτος 2021 και την προσαύξηση προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία και σε ανασφάλιστους υπερήλικες για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, «Ναι» ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25, ενώ  “παρών” δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

    Στην τροπολογία για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε δημόσιες δομές, την ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε ασθενείς με HIV και ηπατίτιδα Β,  “Ναι” ψήφισε η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, “Παρών” ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, ενώ “Όχι”  το  ΚΚΕ και η  Ελληνική Λύση.

    Διαβάστε επίσης

    Πλεύρης: Την επόμενη εβδομάδα θα διατεθεί δωρεάν self test στο σύνολο του πληθυσμού

    Ξέφυγε ο Πολάκης – Επιτέθηκε λεκτικά στον Μητσοτάκη στη Bουλή – Άλαλος ο Τσίπρας

    Δημοσκόπηση: 6 στους 10 Βέλγους υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού



    ΣΧΟΛΙΑ