• Πολιτική

    Ξέφυγε ο Πολάκης – Επιτέθηκε λεκτικά στον Μητσοτάκη στη Bουλή – Άλαλος ο Τσίπρας

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροπολογία του προστίμου των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών, κυριαρχήθηκε από μια παραδοχή του Πρωθυπουργού –«ναι, έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη»– αλλά και μια ασυνήθιστη σύγκρουσή του με τον Παύλο Πολάκη, τον γνωστό και μη εξαιρετέο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι και το καλοκαίρι υπονόμευσε την εμβολιαστική εκστρατεία.

    «Ναι, έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έχουμε το ίδιο στην Αθήνα, την Κρήτη, στη Λάρισα, στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα νούμερα της πανδημίας δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία», είπε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει, αποδομώντας αρχικά τα όσα είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας:

    «Αυτή είναι η κατάσταση. Όχι αυτά που λέγατε ότι θα δίνουμε οξυγόνο σε ανθρώπους στα αυτοκίνητα, ή ότι θα κάνουμε lockdown. Πού τα είδατε αυτά να συμβαίνουν;» τόνισε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Είναι σε κρεβάτι με φροντίδα. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς; Δεν έχω… Αν έχετε να τη φέρετε» είπε.

    Και τότε, ξεκίνησε ένα από τα σόου που συνηθίζει ο Πολάκης, ουρλιάζοντας με το γνωστό του ύφος … «άσχετε» από τα βουλευτικά έδρανα.

    «Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ» του απάντησε ο πρωθυπουργός. «Και ανεβάστε τη μάσκα σας παρακαλώ πολύ». Ο βουλευτής Χανίων συνέχισε να φωνάζει και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Κύριε Τσίπρα σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή, τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών. Αυτό κάνει και αυτός είναι. Είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και έρχεστε και μιλάτε για την ανάγκη συνεννόησης… Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη από την ΚΟ σας ομάδα και ελάτε μετά να ξαναμιλήσουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Στην συνέχεια, προκάλεσε τον κ. Τσίπρα. «Σας πήρε ένα χρόνο να κάνετε ένα σποτάκι. Τι ακριβώς κάνατε για να στηρίξετε τον εμβολιασμό; Ένα σποτ έχετε βγάλει…» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε πως «αναγκαζόμαστε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας επειδή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φαινόμενο. Δεν θα θέλαμε να καταλήξουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε».

    «Γιατροί και ΜΕΘ. Εδώ έχετε λερωμένη τη φωλιά σας» είπε συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης. «Κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Το ξέρετε πολύ καλά ότι το θέμα είναι οι γιατροί. Αν υπήρχε οπουδήποτε πρόθυμος πνευμονολόγος παθολόγος, αναισθησιολόγος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα υγείας θα τον είχαμε ήδη προσλάβει».

    «Ψέματα για ακόμη μία φορά για τη σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχει σήμερα κρεβάτι σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ και του συστήματος υγείας; Εκτός αν μου πείτε ότι πρέπει να μετατρέψω όλα τα κρεβάτια της εντατικής σε κρεβάτια covid» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Μας παραδώσατε 567 κρεβάτια, τα λιγότερα στην Ευρώπη και μας κουνάτε το δάκτυλο που τα διπλασιάσαμε. Ντροπή σας».

    Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν απάντησε, καλύπτοντας για άλλη μία φορά τον βουλευτή και επί χρόνια συνεργάτη του στο στενό του επιτελείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει

    Μητσοτάκης: Πρόταση για γ’ δόση στους τέσσερις μήνες – Προτιμώ να είμαι πρόσκαιρα αυστηρός, αλλά υγειονομικά σωστός



    ΣΧΟΛΙΑ