• What's happening

    Ναυάγιο η τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς (upd)

    ΕΦΚΑ

    Έφη Αχτσιόγλου. Υπουργός Εργασίας


    Ολοκληρώθηκε δίχως αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Οικονομικών με τους Θεσμούς, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εσωτερικών Δημήτρης Παπαδημητρίου, Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου εργασίας, σε ότι αφορά τα εργασιακά, στην τηλεδιάσκεψη η κ. Αχτσιόγλου επανέλαβε τις γνωστές σε όλους κυβερνητικές θέσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ελλάδα και Θεσμοί ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων, ειδικά όσον αφορά τα εργασιακά – στα οποία παρατηρείται μεγάλο χάσμα με το ΔΝΤ – δηλαδή τον τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού, τις αλλαγές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων, το συνδικαλιστικό νόμο αλλά και τη διαμεσολάβηση και διαιτησία.

    Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα ανοικτά ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης, εν όψει του Euro-working Group που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου όπως και του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

    Οι επαφές θα συνεχιστούν την Δευτέρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: B. Yildirim: “Να διαλέξει η Ευρώπη αν θα είναι με την Τουρκία ή τους τρομοκράτες”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης στα Ιωάννινα: “Η νέα κυβέρνηση της χώρας θα γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν κάποιοι”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Ρέντσι: “Θα παραιτηθώ εάν επικρατήσει το Όχι”



    ΣΧΟΛΙΑ