ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελλάδα χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη από 27 έως 29 Απριλίου, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στόχος της εν λόγω διάσκεψης, όπως τονίζεται, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού. Η λύση αυτή θα πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και να οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία, σημειώνεται περαιτέρω.
Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει πως η Ελλάδα, με την ιδιότητά της ως εγγυήτρια δύναμη, προτίθεται να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης συνεισφέροντας εποικοδομητικά στις προσπάθειες επίτευξης του στόχου της άτυπης διάσκεψης.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Τραμπ διαψεύδει πως σκοπεύει να απολύσει τον Πάουελ: «Είναι εξαιρετικά απίθανο»
- Ισραήλ: Το κόμμα Shas αποφάσισε να αποχωρήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση
- Φον ντερ Λάιεν: Ο νέος προϋπολογισμός ταιριάζει σε «νέα εποχή» – Τριπλασιάζεται το μερίδιο για τη μετανάστευση
- Ο δικηγόρος του Θεόδωρου Κασσελάκη διαμαρτύρεται, επειδή ο Τύπος πληροφορήθηκε την απόφαση του ΣτΕ
