ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάλλια: Έτοιμος για «μπρα ντε φερ» με τις ΗΠΑ δηλώνει ο ΥΠΕΞ Εμπορίου – «Είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν συζητά να γίνει κάτι επί του παρόντος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ανέκαθεν εξέταζε μια μείωση του φόρου επί του συνολικού μισθού και ότι πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Η εφημερίδα Washington Post είχε γράψει ότι η κυβέρνηση μελετά μια προσωρινή περικοπή του φόρου αυτού ώστε να δώσει ώθηση στην αμερικανική οικονομία που πρόσφατα άρχισε να εμφανίζει ενδείξεις ότι στο εγγύς μέλλον θα παρουσιάσει επιβράδυνση.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι θα ήθελε επίσης να μειώσει τον φόρο υπεραξίας και ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια κατά μία μονάδα σε βάθος χρόνου.
“Απέχουμε πάρα πολύ από μια ύφεση”, τόνισε στους δημοσιογράφους υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις στον Λευκό Οίκο. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχολίασε μάλιστα ότι η λέξη ύφεση “δεν είναι η αρμόζουσα”.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, είπε ότι το Πεκίνο εξακολουθεί να επιθυμεί μια συμφωνία, για να προσθέσει λίγο αργότερα ότι ο ίδιος δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γάλλια: Έτοιμος για «μπρα ντε φερ» με τις ΗΠΑ δηλώνει ο ΥΠΕΞ Εμπορίου – «Είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει»
- Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τη Μόσχα
- Συρία: Ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Δρούζων και Βεδουίνουν – Πάνω από 200 νεκροί
- Starlink: Κερδίζει γρήγορα έδαφος στην ελληνική αγορά η εταιρεία του Elon Musk
