• Πολιτική

    ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για 26 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

    • NewsRoom
    Τζο Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν (EPA/Doug Mills / POOL μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο ανανεώνεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε αλλοδαπούς, οι οποίοι βρέθηκαν πρόσφατα σε 26 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Βραζιλία, χώρες που έχουν ανοιχτά τα σύνορά τους και επιτρέπουν τα ταξίδια.

    Την περασμένη εβδομάδα ο απερχόμενος, τότε, πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς ταξιδιώτες από την Ευρώπη και τη Βραζιλία επρόκειτο να αρθεί στις 26 Ιανουαρίου.

    Ωστόσο, το επιτελείο του Μπάιντεν τόνισε ότι αυτή η προεδρική απόφαση θα ακυρωνόταν αμέσως μετά την ορκωμοσία του Δημοκρατικού προέδρου.

    «Με την πανδημία να επιδεινώνεται και τις πιο μεταδοτικές παραλλαγές (του κορονοϊού) να εξαπλώνονται, δεν είναι τώρα η ώρα να άρουμε τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Η επικεφαλής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι πρόκειται να υπογράψει αργότερα μια άλλη εντολή, με την οποία θα καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα αεροσκάφη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους επιβάτες ηλικίας άνω των 2 ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ