• Πολιτική

    Υπ. Παιδείας: Λύση στο «χάος» που έφερε ο νόμος Γαβρόγλου για 450 φοιτητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

    • NewsRoom


    Με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή «οι φοιτητές του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του παραρτήματος Μουδανιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης , εντάχθηκαν αυτοδίκαια, από την ημερομηνία κατάργησης αυτού (31-10-18), στο αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι (και ήδη ενταγμένο στο Πανεπιστήμιο Πατρών)».

    Προτού κατατεθεί η συγκεκριμένη τροπολογία είχε προηγηθεί ένα πρωτοφανές «Βατερλό» με 450 φοιτητές από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να δηλώνουν, τελικά φοιτητές στην Πάτρα.

    Οι συγκεκριμένοι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης είχαν ειδοποιηθεί ότι θα γραφόντουσαν στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι. Ωστόσο, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζονταν για την επανεγκατάσταση τους στο Μεσολόγγι, ενημερώθηκαν ότι και αυτό το τμήμα καταργήθηκε και συγχωνεύτηκε με το αντίστοιχο στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

    Η ταλαιπωρία των παιδιών ξεκίνησε όταν, με βάση το σχέδιο «Αθηνά» του περσινού ακαδημαϊκού έτους, θα έπρεπε να μεταφερθούν στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο Μεσολόγγι, το οποίο όμως μετέπειτα καταργήθηκε μαζί με το τμήμα που έπρεπε να εγγραφούν οι συγκεκριμένοι φοιτητές.

    Με το «σχέδιο Γαβρόγλου» προβλεπόταν συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών και δεν υπήρξε πρόβλεψη για τους συγκεκριμένους φοιτητές του Ιδρύματος στα Μουδανιά, με αποτέλεσμα να μην είναι γραμμένοι σε κανένα τμήμα.

    Οι φοιτητές βρέθηκαν, κυριολεκτικά, «στον αέρα» και χρειάστηκε μία ειδική ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας για να επιλυθεί μία δυσάρεστη κατάσταση που προκάλεσε το σχέδιο «πανεπιστημιοποιήσης» των ΤΕΙ από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.



    ΣΧΟΛΙΑ