• Πολιτική

  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από την ευρωομάδα του να στηρίξει τις αλλαγές στην ΚΑΠ

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης


  «Μνημείο πολιτικής υποκρισίας» χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την επιστολή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστο Μπουκώρο, με την οποία ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να συζητηθεί η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, ενώ κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό Λ.Αυγενάκη για «απουσία στοιχειώδους διαλόγου» και ότι «κατέθεσε στις 26 Φεβρουαρίου μια σειρά προτάσεων χωρίς έστω μια υποτυπώδη διαβούλευση με τους φορείς». Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί το ΠΑΣΟΚ, «έστω και τώρα, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της 26ης Μαρτίου, να πιέσει την ευρωσοσιαλιστική ομάδα, στην οποία ανήκει, για να στηρίξει τις αναγκαίες αλλαγές στην ΚΑΠ 2023-2027».

  Συγκεκριμένα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε τα εξής:

  «Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας.

  Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τις 23 Φεβρουαρίου, είχε ζητήσει από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα προτάσεις για τις δομικού χαρακτήρα αλλαγές, που, κατά την κρίση τους, πρέπει να γίνουν στην ΚΑΠ.

  Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με μία επιστολή, στην οποία δεν υπέβαλε καμία πρόταση και ουσιαστικά περιοριζόταν σε κριτική προς τον υπουργό, παραβλέποντας φυσικά ότι ουσιαστικά με πρωτοβουλία της χώρας μας άνοιξε η συζήτηση των αλλαγών.

  ‘Αλλωστε, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που είχε ολοκληρωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσει στην ΕΕ για τις τεχνικές και δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν και δεν είναι τυχαίο ότι το ΕΛΚ υιοθέτησε και τις 19 προτάσεις που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης.

  Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ, αντί να πράξει το αυτονόητο, να ζητήσει δηλαδή από τους ευρωσοσιαλιστές να στηρίξουν κάποιες από τις προτάσεις της Ελλάδας, το μόνο που κάνει είναι να ασκεί στείρα κριτική. Με την τακτική του, λειτουργεί ουσιαστικά σε βάρος των συμφερόντων των αγροτών, που αναμένουν να υπάρξουν αλλαγές τουλάχιστον στη γραφειοκρατική αντίληψη της ΚΑΠ.

  Δεν μας παραξενεύει η πρακτική του ΠΑΣΟΚ. Είναι γεγονός ότι καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να επιστρέψει στα μονοπάτια του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας και, όπως, φαίνεται και από τη σημερινή επιστολή, οι προσπάθειες αυτές βρίσκονται σε…καλό δρόμο.

  Παρά ταύτα, καλούμε το ΠΑΣΟΚ, έστω και τώρα, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της 26ης Μαρτίου, να πιέσει την ευρωσοσιαλιστική ομάδα, στην οποία ανήκει, για να στηρίξει τις αναγκαίες αλλαγές στην ΚΑΠ 2023-2027. Θα ήταν μία πράξη υπευθυνότητας, την οποία αναμένουν οι Έλληνες αγρότες».

  Διαβάστε επίσης:

  Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα €243.000 για απομιμητικά προϊόντα σε 6 επιχειρήσεις

  Apple: Μήνυση από κυβέρνηση Μπάιντεν για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone – Πώς απάντησε ο Tim Cook

  ΑTTICA TV: Ενισχύεται το πρόγραμμά του με ανανεωμένες ψυχαγωγικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και ταινίες  ΣΧΟΛΙΑ