• Πολιτική

    Είναι-δεν είναι υποψήφιος, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την «αντιδεξιά» πλατφόρμα του

    Γιώργος Παπανδρέου


    Το απόγευμα, σήμερα, θα αποκαλύψει ο Γιώργος Παπανδρέου τις προθέσεις του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, καθώς σύμφωνα, πάντα, με τους συνεργάτες του, θα κάνει την περιβόητη «ανακοίνωση».

    «Θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμα», έλεγε σε συνομιλητές του λίγο πριν αναχωρήσει το μεσημέρι της Τρίτης για την Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρωθυπουργός, όμως οι στενοί του συνεργάτες ετοίμασαν ακόμα και το μέρος που θα κάνει τη δήλωσή του, που πιθανότατα θα είναι είτε το γραφείο του στη βουλή, είτε το γραφείο του στο Ίδρυμα Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δήλωση θα περιγράφει την εκλογική πλατφόρμα του πρώην πρωθυπουργού, η οποία θα είναι αυτό που συνηθίζεται να λέγεται, «αντιδεξιά» και θα περιέχει τρεις στόχους: Να ξαναγίνει μεγάλη παράταξη το ΚΙΝΑΛ, να ηττηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να αποκτήσει η χώρα «προοδευτική κυβέρνηση».

    Τηλεφωνήματα για υπογραφές

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επαφές με βουλευτές, κομματικά στελέχη και υποστηρικτές του και συζήτησε μαζί τους το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, χωρίς ωστόσο να πει σε κάποιον ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης.

    Παρά ταύτα , όπως έγινε γνωστό, κάποιοι υποστηρικτές του έκαναν ήδη τηλεφωνήματα για τη συγκέντρωση υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη προϋπόθεση των υπογραφών του 15% των μελών τις Κ.Ε του κόμματος, προκειμένου να τις παρουσιάσει στην ΕΔΕΚΑΠ την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

    Όπως επιμένουν οι συνεργάτες του, η συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών για την οριστικοποίηση τις υποψηφιότητάς του δεν γίνεται οργανωμένα από τον ίδιο, όπως επίσης δεν έδωσε «εντολή» και για μία δεύτερη πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, από μέλη του ΚΙΝΑΛ αυτή, προκειμένου να παρουσιαστούν και αυτές οι υπογραφές και να γίνει έτσι πιο «εντυπωσιακή η είσοδος του κ. Παπανδρέου στον προεκλογικό αγώνα».

    Συνεχίζουν κανονικά οι υπόλοιποι υποψήφιοι

    Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης, που είναι και τα δύο φαβορί έως τώρα, ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι θα είναι υποψήφιοι ακόμα κι αν κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Όσον αφορά στους άλλους υποψηφίους, ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε την Δευτέρα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι «ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, είναι εγγυητής των διαδικασιών και της πορείας του, όλα τα άλλα είναι υποθετικά σενάρια». Αναφορικά με την συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» και επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και πολύ εποικοδομητικό. Τον προβληματίζει το μέλλον της Παράταξης. Θέλει να βεβαιωθεί ότι αυτά που χτίζονται είναι μία εγγύηση για να πάμε μπροστά. Εύλογη η αγωνία του».

    «Παπανδρεϊκό μπλοκ»

    Ο Χάρης Καστανίδης, που είναι και ο μόνος που μίλησε σε έντονο ύφος στον πρώην πρωθυπουργό στην συνομιλία που είχαν, δήλωσε: «Η υποψηφιότητά μου είναι ισχυρή και για την 5η και για την 12η Δεκεμβρίου» Σημειώνεται, πως ο κ. Καστανίδης είναι επίσης μέλος του ΚΙΔΗΣΟ, του κόμματος του οποίου ηγείται ο κ. Παπανδρέου, ενώ μέχρι πριν μια εβδομάδα θεωρούταν από πολλούς ως ο εκπρόσωπος του «Παπανδρεϊκού μπλοκ» στις εσωκομματικές εκλογές.
    Ο Παύλος Χρηστίδης επίσης ανέφερε ότι δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε ενδεχόμενη κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές, ενώ ο ίδιος έσπευσε να τονίσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος και όλο αυτό θα κριθεί από τους πολίτες και τα μέλη της παράταξης».

    Ο μόνος που έχει πει καθαρά ότι θα αποχωρήσει εφόσον ο κ. Παπανδρέου θέσει υποψηφιότητα είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ωστόσο, τώρα δηλώνει: «Έχει κανείς αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα εντός ΚΙΝΑΛ και σε όλο το πολιτικό σκηνικό; Δεν είπα ποτέ ότι παραιτούμαι. Συνεχίζω να συλλέγω υπογραφές και είναι πάρα πολύ αρνητικές οι όποιες αυθαίρετες ερμηνείες γιατί μου έχουν φρενάρει την διαδικασία. Ενώ τις πρώτες δύο μέρες είχα συγκεντρώσει περίπου 3000 υπογραφές, στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, λόγω των ερμηνειών που δίνει ο καθένας».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ