• Πολιτική

    Οικονόμου για ΣΥΡΙΖΑ – εξεταστική: Όλοι ξέρουμε ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ

    • NewsRoom


    «Να επιστρέψει δυνατή από τη μάχη που δίνει» ευχήθηκε και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο μέτωπο των φυσικών καταστροφών, στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

    «Θυμόμαστε απίθανες εταιρείες δημοσκοπήσεων»

    «Όλοι ξέρουμε ποιος προσπάθησε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ για να στήσει κανάλια. Απίθανες εταιρείες δημοσκοπήσεων από το στενό περιβάλλον του κ. Τσίπρα όχι απλώς χαμηλώνανε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήλωναν τη Χρυσή Αυγή, σε μια μάταιη προσπάθεια γιατί με την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τα βάζει» είπε ο κ. Οικονόμου.

    «Όλες οι δημοσκοπήσεις από 2018 και μετά αποτυπώνουν την πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 2019 από τις κάλπες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να κρύψει την παταγώδη αποτυχία.

    «Έχει αναδειχθεί ο τρόπος που το σύστημα Τσίπρα χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα για το ‘ΣΥΡΙΖΑ ΤV’,  ενώ οι αμφιβολίες για τα τρία εκατομμύρια αν συνδεθούν με άλλα περιστατικά βγαίνει η άκρη του νήματος» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας ότι το ζήτημα της παταγώδους αποτυχίας της αντιπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο.

    «Έχουν δοθεί πέντε φορές εξηγήσεις στη Βουλή»

    «Είχε διαχειριστεί κι άλλος πρωθυπουργός πανδημία; Έχουν δοθεί εξηγήσεις πέντε φορές στη Βουλή για τα χρήματα και προκύπτει χρηματοδότηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Ενημέρωσης. Ή μήπως δεν θα έπρεπε να κάνουμε καμπάνιες για εμβολιασμό;» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

    Επίσης έθεσε ως ερώτημα «αν είναι επίσης fake και προνομιακή προβολή ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξωτερική πολιτική, οι 15.000 θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις από κολοσσούς, οι γονικές παροχές και τα μέτρα κοινωνικής στήριξης».

    «Έχουν αποφασίσει να μείνουν αγκυλωμένοι στο χθες και σε ερμηνευτικά εργαλεία του παρελθόντος. Είμαστε έτοιμοι για συζήτηση για αν υπήρξε διάθεση χειραγώγησης και πιστεύω ότι θα προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Να διερευνηθεί σε όλο το βάθος. Το διαδικαστικό είναι δευτερεύον» ανέφερε.

    Για τις πλημμύρες στην Βόρεια Εύβοια

    Ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε με ταχύτητα πρωτόγνωρη, τόνισε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που ξεκίνησαν ήδη, ενώ η διαδικασία όριζε έξι μήνες ως 2 χρόνια μετά.

    Δε νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητήσει κανείς καλόπιστα την ταχύτητα, για παράδειγμα των αποζημιώσεων που είδαν σε 4-5-10 ημέρες στους λογαριασμούς τους οι πληγέντες  στην Εύβοια και στο Ηράκλειο, αλλά και σε μεγάλα έργα που ξεκίνησαν παρά τις προβλέψεις για έξι μήνες ως 2 χρόνια μετά, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

    Αναφορικά με τη ρητορική της Τουρκίας, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι δείχνοντας πόσο ενοχλήθηκε καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η συμφωνία με τη  Γαλλία.

    Έκανε αναφορά στην ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, στην οποία προστίθεται και τοποθεσία στον Έβρο, αλλά και στα νησιά, «ενισχύοντας τη δυνατότητα επιρροής μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

    Έχουμε πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική ενεργοποιημένη σε μήκη πλάτη με ισχυρές διμερείς επαφές και αποτρεπτική δύναμη, είπε τέλος ο κ. Οικονόμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρελάνς της κυβέρνησης στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική – Επέκταση της έρευνας από το 2015



    ΣΧΟΛΙΑ