• Πολιτική

    Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Κραυγαλέα, τραγική αποτυχία – Πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα»

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    «Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν» παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, για την έφοδο των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι διέσχισαν τη χώρα χωρίς έλεγχο και την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

    Όπως εξήγησε, «υπάρχουν δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν αποδεδειγμένα στη διάθεσή τους οι Αρχές για τους χούλιγκαν που έρχονταν στη χώρα ενώ από την άλλη κατάφεραν και πραγματοποίησαν άμεσα δεκάδες συλλήψεις.

    Ο κ. Οικονόμου μίλησε για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία» ενώ όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΔΕ γίνεται για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

    «Υπήρξε μια τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με τις επιδόσεις και την αποτελεσματικότητα που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα. Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ, πέρασαν το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, πέρασαν Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, πέρασαν Αθηνών-Κορίνθου και βρέθηκαν εκεί που έγιναν τα επεισόδια χωρίς να τους σταματήσει κανείς», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

    Παράλληλα, απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτησή του, τόνισε πως «δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν», επισημαίνοντας ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά και να αλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία».

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης: Ζητά την παραίτηση Οικονόμου μετά το «επιχειρησιακό φιάσκο» με τους Κροάτες χούλιγκαν

    Επικοινωνία Σχοινά – Τσεφερίν: «Δεν υπάρχει χώρος για βία και χουλιγκανισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο»

    Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Απομακρύνονται επτά αξιωματικοί – Εσωτερική έρευνα για τα επεισόδια



    ΣΧΟΛΙΑ