• Πολιτική

    Οικονόμου: Έργα €75 εκατ. στο Τατόι – Σχέδιο ανάπλασης

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    Τεράστιο ενδιαφέρον δείχνουν οι πολίτες – ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων για την εφαρμογή επιδότησης καυσίμων.

    Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το επίδομα των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, κατατέθηκαν 62.500 αιτήματα, ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών να συμπεριληφθούν στα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Μιλώντας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σκωτία, όπου θα συναντηθεί μετά από πρόσκληση του ιδίου με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντλήσει ιδέες για τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House, καθώς θα αποτελέσει πρότυπο για τη μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα έργα αποκατάστασης και ανάδειξης του Τατοΐου που θα υλοποιηθούν είναι προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ και θα έχουν ολοκληρωθεί – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – έως 31 Δεκεμβρίου 2025.

    «Το θέμα των χρήσεων των κτηρίων που αποτελούσε πεδίο αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, λύθηκε με απόλυτη συναίνεση», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

    Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

    «Η αύξηση του βασικού μισθού από την 1η Μαΐου αγγίζει τα απώτατα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και αφορά τους πιο αδύναμους εργαζόμενους», σημείωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είναι η ώρα των εργαζομένων. Πρόκειται για μια οφειλόμενη απόφαση», είπε και ανέφερε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι προσεκτικά σχεδιασμένες κινήσεις για να μην επιστρέψουμε στη δεκαετία της κρίσης.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P που «επιβεβαιώνει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση και του αναπτυξιακού σχεδίου που κατέθεσε η χώρα για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης».

    Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι στην ατζέντα της συζήτησης δεν περιλαμβάνεται η περαιτέρω συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά η διμερείς σχέσεις και η πορεία της συνεργασίας της Αθήνας με τη Ουάσιγκτον.

    Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση ανησυχεί από τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε το Πάσχα, ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι εκπέμπεται ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ενώ όσον αφορά το υγειονομικό κομμάτι υπάρχει έλεγχος και εκτίμηση της κατάστασης.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Σκωτία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι θα συζητήσει με τον πρίγκιπα Κάρολο



    ΣΧΟΛΙΑ