• Πολιτική

    Ιατρικός Σύλλογος κατά Ξανθού: «Υπουργικό πραξικόπημα στα πρότυπα Ερντογάν»

    • NewsRoom

    Yπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός


    Σφοδρή επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού εξαπολύει το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Αφορμή για την επίθεση αποτελεί η απόφαση του κ. Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ του ΠΙΣ.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο για «πραξικόπημα από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό στα πρότυπα του Ερντογάν!» καλώντας παράλληλα τους Ιατρικούς Συλλόγους σε ετοιμότητα, προαναγγέλλοντας την προσφυγή του ΠΙΣ στη δικαιοσύνη.

    Ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει από το ΔΣ του ΠΙΣ, που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16 Μαρτίου, να διαβιβαστούν στην οδό Αριστοτέλους μια σειρά από έγγραφα σχετικά με την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

    «Φέσι επιχειρεί να φορέσει ο υπουργός Υγείας στον νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

    Με μία παράνομη απόφαση επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας, μη επικυρώνοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του ΔΣ και του Α.Π.Σ.Ι. με αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%.

    Η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Προφανώς ο λόγος του υπουργικού πραξικοπήματος είναι ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη βούληση του εκλογικού σώματος.

    Η νομίμως εκλεγείσα Διοίκηση του ΠΙΣ δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.Καλούμε τους γιατρούς της χώρας, τους Ιατρικούς Συλλόγους και τους εκλέκτορες σε ετοιμότητα προκειμένου να προασπιστούμε τις δημοκρατικές αρχές και τη νομιμότητα στον τόπο μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καβγάς Καρανίκα με πολίτες στη Θεσσαλονίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Πετσίτη: Στις 9 Μαΐου στην Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα



    ΣΧΟΛΙΑ