• Πολιτική

    Η «θαυμαστή» πορεία του Μανώλη Πετσίτη: Από σερβιτόρος… «golden boy» του Μαξίμου με σουίτα στον Ρέμο!

    • NewsRoom
    Πετσίτης

    Ο Μανώλης Πετσίτης σε χαλαρή διάθεση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Τσίπρα


    Ο Μανωλης Πετσίτης συνεχίζει να βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας, αποτελώντας για μια ακόμα φορά κεντρικό θέμα του Κυριακάτικου Τύπου παρά την προσπάθεια του Μαξίμου και του ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσουν το ζήτημα.

    Ο «Μανόλης του Παππά», όπως έγινε γνωστός λόγω των στενών σχέσεών του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, κατάφερε με ένα τρόπο που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά να μετατραπεί επί κυβερνήσεως Τσίπρα από ταπεινός υπάλληλος σε καφετέρια, με εισοδήματα περίπου 5.000 ευρώ τον χρόνο, σε  «σύμβουλο επιχειρήσεων» με αποδοχές άνω των 200.000 ευρώ. Σε μια προσπάθεια να χυθεί φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, η οποία εμπλέκεται με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, ο Τύπος παρουσιάζει την εντυπωσιακή διαδρομή του «golden boy» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

    Η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” παρουσιάζει το εντυπωσιακό χρονικό της ανέλιξης του Μ. Πετσίτη και τις σχέσεις του με τον δικηγόρο των offshore Αρτέμη Αρτεμίου, το Μαξίμου και τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Τον Ιούλιο του 2015, το νομικό γραφείο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου (ο οποίος είχε συνταξιδεύσει με τον Νίκο Παππά τον Αύγουστο του 2013 στο Καράκας της Βενεζουέλας) αναλαμβάνει τη διαχείριση κυπριακών εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Proton Bank. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν λάβει το 2010 δάνεια για την εξαγορά της εταιρείας λιπασμάτων ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

    Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Αρτεμίου ιδρύει offshore με μοναδική δραστηριότητα, όπως αναφέρει το protagon.gr, ένα συμβόλαιο για συμβουλευτικές υπηρεσίες για λιπάσματα.

    Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Θ. Κιτσάκος (παλαιό στέλεχος της Νεοχημικής του Λαυρεντιάδη) αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΕΠΑ και κινεί τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών της ELFE σε συνεννόηση με υπουργούς και το Μαξίμου.

    Τον Δεκέμβριο του 2016 ο Μ. Πετσίτης εμφανίζεται να έχει εισπράξει 72.693 ευρώ από εταιρείες του Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά τα εισοδήματά του ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ, με συμβάσεις τηλεοπτικών εταιρειών και επιχειρήσεων πρακτόρευσης αθλητικών γεγονότων. Σύμφωνα με τον Κιτσάκο, ο Πετσίτης τον επισκεπτόταν ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου. Επιπλέον, ο Πετσίτης είναι φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα νομικού εταίρου του γραφείου Αρτεμίου.

    Τον Μάρτιο του 2017, η offshore που βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Αρτεμίου με δραστηριότητα το συμβόλαιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για λιπάσματα, διαλύεται μία εβδομάδα μετά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ.

    Τον Δεκέμβριο του 2017, η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τα χρέη της ELFE και τους χειρισμούς του Λαυρεντιάδη.

    Ο Πετσίτης, στη διάρκεια του 2017, έχει εισπράξει 128.500 ευρώ από την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα του ομίλου Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά στη χρονιά είχε εισοδήματα 176.000 ευρώ από συμβάσεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πρακτόρευσης αθλητικών γεγονότων.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο Μ. Πετσίτης εισέπραξε αμοιβές ύψους 380.000 ευρώ από έξι διαφορετικές εταιρείες, όπως προκύπτει από τον ΑΦΜ του.

    Η μία από αυτές ήταν η ELFE του Λαυρεντιάδη, ενώ οι υπόλοιπες πέντε σχετίζονται με τη διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η μία, μάλιστα, θεωρείται ηγέτις στην πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Το 2016 κατέβαλε αμοιβή στον Μανώλη Πετσίτη 32.500 ευρώ και την επόμενη χρονιά 27.750 ευρώ.

    Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αρκετοί εκφράζουν την πεποίθηση πως ο φίλος του Νίκου Παππά εκτελούσε χρέη μεσάζοντος στις συμβάσεις που υπεγράφησαν ανάμεσα στην ΕΡΤ και στη συγκεκριμένη εταιρεία. Οι νομικοί εκπρόσωποι της εταιρείας, με τους οποίους επικοινώνησε η “Καθημερινή”, επιβεβαίωσαν ότι οι αμοιβές στον Πετσίτη αφορούσαν τη μεσολάβησή του στην υπογραφή συμβάσεων, ωστόσο διέψευσαν ότι σχετίζονταν με εμπορικές συμφωνίες με την ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι πρόσωπο η δραστηριότητα του οποίου «αφορά ολόκληρη την κυβέρνηση, όχι μόνο τον κ. Παππά».

    «Ο Πετσίτης εμφανίζεται να εκπροσωπεί τις offshore του συγκεκριμένου επιχειρηματία, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τη λεηλασία της ΔΕΠΑ και συστάθηκαν στην Κύπρο από το δικηγορικό γραφείο Αρτέμη Αρτεμίου και Λάμπρου Πιερή. Ο Αρτεμίου ήταν το πρόσωπο που συνόδευσε τον Ν. Παππά το 2013 στη Βενεζουέλα και τον Οκτώβριο του 2016 εθεάθη να βγαίνει από το Μαξίμου. Ίσως να είναι απλή σύμπτωση, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα το γραφείο Αρτεμίου-Πιερή απέκτησε τη διαχείριση των εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Proton Bank και της εξαγοράς της ELFE», αναφέρει η εφημερίδα.

    Τα ακριβά γούστα του golden boy του Μαξίμου

    Εκτενή αναφορά στα ακριβά γούστα του Μάνου Πετσίτη κάνει και το «Πρώτο Θέμα».

    Προτού εισέλθει στα σαλόνια της εξουσίας, ο Πετσίτης ήταν σερβιτόρος σε ξενυχτάδικο της Συγγρού και μικροϊδιοκτήτης καφετέριας στην Καισαριανή. Το 2013, ο Πετσίτης είχε εισοδήματα 4.911 ευρώ. Το 2014 έπεσε στα 3.225 ευρώ. Το 2015 εργάστηκε σε μια ασφαλιστική και ανέβασε τις αποδοχές του στα 17.500 ευρώ. Το 2016, όμως, έρχεται το μεγάλο άλμα: τα εισοδήματά του φτάνουν τις 201.416 ευρώ, την ίδια ώρα που εμφανιζόταν πλέον ως μέτοχος σε νυχτερινά μαγαζιά, φορτωμένος με 500ευρα και έχοντας μόνιμη σουίτα στον Αντώνη Ρέμο! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί στην εξουσία και ο Πετσίτης φαίνεται ότι κερδίζει σημαντική πολιτική υπεραξία, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

    «Έφθασε στο σημείο να κυκλοφορεί με ένα θηριώδες Range Rover των 130.000 ευρώ συνοδευόμενος από σωματοφύλακες, να φορά συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller και να προκαλεί “ζημιές” στις μεγάλες πίστες, όπου είχε πάντα το καλύτερο τραπέζι, ακόμη κι όταν έφθανε ξαφνικά χωρίς να έχει κάνει κράτηση”.

    Εμφανιζόμενος ως alter ego του Νίκου Παππά, άρχισε να κυκλοφορεί με άλλον αέρα τόσο στην παιδική γειτονιά του, την Καισαριανή, όσο και στους υψηλούς κύκλους. «Από ένα σημείο και πέρα όλες οι πόρτες σε κομβικά υπουργεία είναι γι’ αυτόν ανοικτές, με αποτέλεσμα ο «Μανόλο» να κυκλοφορεί με αέρα στο λόμπι της «Μεγάλης Βρετάννιας». Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει με σημαντικούς επιχειρηματίες του τόπου, κατασκευαστές αλλά και καναλάρχες είναι ευγενικός, γαλαντόμος και αποφασιστικός».

    «Στα μαγαζιά όπου συχνάζει», αναφέρει το Πρώτο Θέμα, «τον συνοδεύουν πάντα τέσσερις θηριώδεις σωματοφύλακες. Στον μικρό στόλο των επιβατικών οχημάτων που διαθέτει περιλαμβάνεται και ένα βαν μεταφοράς προσωπικού με το οποίο οι άνθρωποί του φρόντιζαν να παραλαμβάνουν τους καλεσμένους του από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και να τους μεταφέρουν με εντυπωσιακά γενναιόδωρο τρόπο στη βίλα του, όπου είχε μάλιστα δώσει ρητή εντολή οι καλεσμένοι του να φθάνουν μετά συνοδείας».

    Στις πλέον glamorous στιγμές του ξεχωρίζουν τα ολονύχτια χλιδάτα πάρτι που διοργάνωνε στη βίλα για τα γενέθλια και την ονομαστική εορτή του, με guest star την αγαπημένη του Άντζελα Δημητρίου.

    Οι έξοδοι του «Μανόλο» ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα άρχιζαν το βραδάκι και τελείωναν τα ξημερώματα, όπου κατέληγε πάντα στη μόνιμη σουίτα που διατηρούσε στο Αθηνών Αρένα για να απολαμβάνει τον αγαπημένο του Αντώνη Ρέμο. Μια σουίτα που φρόντιζε, γαλαντόμος γαρ, όταν δεν πήγαινε ο ίδιος, να την διαθέτει σε φίλους και συμμαθητές του από την Καισαριανή οι οποίοι απολάμβαναν την φιλοξενία του «επιτυχημένου» κολλητού τους.

    Ένα ευτράπελο περιστατικό που αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος έχει ως εξής: Μετά από ξέφρενη διασκέδαση φεύγει, πρώτες πρωινές ώρες, από γνωστό μπαρ του Κολωνακίου, ξεχνώντας όμως να πάρει το σακάκι του. Οι σερβιτόροι που το βρίσκουν διαπιστώνουν έκπληκτοι πως όλες οι τσέπες είναι γεμάτες με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ φτάνοντας συνολικά περίπου τις… 40.000 ευρώ! Γνωρίζοντας περί ποίου πρόκειται, τρέχουν να τον προλάβουν. Σταματούν το Range Rover και παραδίδουν το σακάκι στους… φουσκωτούς, καθώς ο ίδιος ο Πετσίτης ήδη κοιμόταν στο πίσω κάθισμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Selfie με τον Αλέξη Τσίπρα: Σάλος με τις νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρινάκης για Πετσίτη: «Το άνθος του πολιτικού υποκόσμου δεν το γνώριζα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα video για όσους έχουν πάθει αμνησία: Ιδού τι έλεγαν το 2015 για τον Μάνο Πετσίτη



    ΣΧΟΛΙΑ